Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke elma kullandım ben
1 tane yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için
Kavrulmuş kavrulmamış karışık susam
1 adet yumurta akı
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri kaba koyup karıştıralım azar azar unu koyalım kabartma tozunu da ekleyelim yeterlice yoğurup simit biçimini verelim.
Daha evvelce tavada kavurduğumuz susamı kavrulmamış olanla karıştıralım.
Simit halini verdiğimiz hamuru birinci olarak yumurta akına daha sonra susama batırıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz ( yağlı kağıt serili) ya da yağlanmış tepsiye.
180 derecede 20 dk pişiriyoruz ve çıkartıyoruz soğuyunca tabağa alabiliriz.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke elma kullandım ben
1 tane yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için
Kavrulmuş kavrulmamış karışık susam
1 adet yumurta akı
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri kaba koyup karıştıralım azar azar unu koyalım kabartma tozunu da ekleyelim yeterlice yoğurup simit biçimini verelim.
Daha evvelce tavada kavurduğumuz susamı kavrulmamış olanla karıştıralım.
Simit halini verdiğimiz hamuru birinci olarak yumurta akına daha sonra susama batırıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz ( yağlı kağıt serili) ya da yağlanmış tepsiye.
180 derecede 20 dk pişiriyoruz ve çıkartıyoruz soğuyunca tabağa alabiliriz.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı