Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım paket tereyağ (125 gram teremyağ kullandım eritilmeden kullanılacak)
2 yumurta (sarıları içine akları üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
3,5 yahut 4 su bardağı kadar un
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereç yoğurma kabına alınır.
Üzerine denetimli un azar azar dökülür, kabartma tozu ek edilir.
Kulak göğüs yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparılır simit hali verilir genişçe bir tabağa bol susam dökülür.
Küçük simitler evvel yumurta akına sonra susama batırılır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli pişirilir.
Kıyır kıyır oluyor ve uzun vakit saklama kabına koyulsa bayatlamıyor.
Yarın kandil herkesin kandili kutlu olsun.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım paket tereyağ (125 gram teremyağ kullandım eritilmeden kullanılacak)
2 yumurta (sarıları içine akları üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
3,5 yahut 4 su bardağı kadar un
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereç yoğurma kabına alınır.
Üzerine denetimli un azar azar dökülür, kabartma tozu ek edilir.
Kulak göğüs yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparılır simit hali verilir genişçe bir tabağa bol susam dökülür.
Küçük simitler evvel yumurta akına sonra susama batırılır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli pişirilir.
Kıyır kıyır oluyor ve uzun vakit saklama kabına koyulsa bayatlamıyor.
Yarın kandil herkesin kandili kutlu olsun.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı