Son konular

Kandil Simidi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım paket tereyağ (125 gram teremyağ kullandım eritilmeden kullanılacak)
2 yumurta (sarıları içine akları üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
3,5 yahut 4 su bardağı kadar un

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereç yoğurma kabına alınır.
Üzerine denetimli un azar azar dökülür, kabartma tozu ek edilir.
Kulak göğüs yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparılır simit hali verilir genişçe bir tabağa bol susam dökülür.
Küçük simitler evvel yumurta akına sonra susama batırılır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli pişirilir.
Kıyır kıyır oluyor ve uzun vakit saklama kabına koyulsa bayatlamıyor.
Yarın kandil herkesin kandili kutlu olsun.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ Yarım paket tereyağı (125 gram ) 1 çorba kaşığı yoğurt 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak ) 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 3, 5-...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler Yarım paket oda ısısında margarin 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine) 1 tatlı kaşığı mahlep 2 çay kaşığı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı şeker 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Kıyır Kıyır Yemeye Doyamayacağınız Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller 1 büyük çay bardağı sıvı yağ Yarım paket tereyağ yada margarin (125 gram ) 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yumurta (Akları üzeri sarısı içi için ) 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ Yarım paket tereyağı (125 gram ) 1 çorba kaşığı yoğurt 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak ) 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 3, 5-...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Mahlepli Kandil Simidi (Sıvıyağ İle) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sirke 1,5 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mahlep (Tercihen) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 2-2,5 un (Kontrollü) ️Üzeri için; 1 adet yumurta akı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt