Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
Kandil simidi için;
125 gram margarin (Oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep (Ben 1 tatlı kaşığı ekledim seviyorum kokusunu)
Aldığı kadar un (2.5 su bardağı kadar)
Üzeri için;
Yumurta akı
Yumurta sarısı (1 adet yumurtanın akı ve sarısı)
Çörekotu
Susam
1 çay kaşığı pekmez yumurta sarısına katmak için
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri ekleyelim mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Mikserle olmasada olur ancak mikserle düzgünce karışması açısından daha hoş oluyor.
Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizde uzunlamasına açıp, iki tarafından katlayalım.
Önce yumurta akina daha sonra susama batıralım daha sonra birazının üzerine yumurta sarısı sürelim yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Üzenleri kızarana kadar. Fırından fırına değişiklik gösterebilir dikkatli pişirelim. İyi kandiller.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kandil simidi için;
125 gram margarin (Oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep (Ben 1 tatlı kaşığı ekledim seviyorum kokusunu)
Aldığı kadar un (2.5 su bardağı kadar)
Üzeri için;
Yumurta akı
Yumurta sarısı (1 adet yumurtanın akı ve sarısı)
Çörekotu
Susam
1 çay kaşığı pekmez yumurta sarısına katmak için
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri ekleyelim mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Mikserle olmasada olur ancak mikserle düzgünce karışması açısından daha hoş oluyor.
Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizde uzunlamasına açıp, iki tarafından katlayalım.
Önce yumurta akina daha sonra susama batıralım daha sonra birazının üzerine yumurta sarısı sürelim yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Üzenleri kızarana kadar. Fırından fırına değişiklik gösterebilir dikkatli pişirelim. İyi kandiller.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı