Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, çok sert olamayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Sonra istediğiniz şekli verip, üzerine susam çörek otu vs serpin.
180 derecede pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun
Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, çok sert olamayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Sonra istediğiniz şekli verip, üzerine susam çörek otu vs serpin.
180 derecede pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun
Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı