Son konular

Kandil Simidi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Simidin dışı için :
Susam
Çörek otu
1 yumurta akı

Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı olan tüm malzemeler iyice karıştırılır.
Daha sonrasında kalan tüm malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.
Ceviz küçüklüğünde bezelere ayrılıp, simit şekli verilir.
Susam ile çörek otu bir kapta karıştırılır.
Simit şekli verilmiş olan hamur, önce yumurta akına, sonrasında susam+çörek otu karışımına batırılır.
Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir.
180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun .
Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane Tarzı Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ yahut margarin 1 yumurta 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 paket mahlepli kabartma tozu Normal kabartma tozu kullanılırsa 1/2 (yarım) çay kaşığı mahlep 2.5- 3 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kandil Simidi (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 150 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1,5 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep 5 yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı sirke 4,5 su bardağı kadar un Bulamak için; 1 çay bardağı su 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Nefis Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket margarin 1 tatlı kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 1 adet yumurta (Sarısı içine beyazı dışına) 1 yemek kaşığı yoğurt Aldığı kadar un Susam Çörek otu Nefis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Orjinal Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un ( denetimli koyun hamur yumuşak lakin sert olmayacak 4 bardaktan fazlada un alabilir unun yapısı ve materyaller farklılık gösterir ) 1 yemek kaşığı mahlep 3 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı ılık su 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 250 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta ( bir tanesinin akını ayıralım) 1 paket kabartma tozu 7 su bardağı un Üzeri için; 1 adet yumurtanın akı Tercihe göre susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt