Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Simidin dışı için :
Susam
Çörek otu
1 yumurta akı
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı olan tüm malzemeler iyice karıştırılır.
Daha sonrasında kalan tüm malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.
Ceviz küçüklüğünde bezelere ayrılıp, simit şekli verilir.
Susam ile çörek otu bir kapta karıştırılır.
Simit şekli verilmiş olan hamur, önce yumurta akına, sonrasında susam+çörek otu karışımına batırılır.
Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir.
180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun .
Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Simidin dışı için :
Susam
Çörek otu
1 yumurta akı
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı olan tüm malzemeler iyice karıştırılır.
Daha sonrasında kalan tüm malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.
Ceviz küçüklüğünde bezelere ayrılıp, simit şekli verilir.
Susam ile çörek otu bir kapta karıştırılır.
Simit şekli verilmiş olan hamur, önce yumurta akına, sonrasında susam+çörek otu karışımına batırılır.
Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir.
180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun .
Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı