Kandil Simidi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket tereyağı (125 gram )
1 çorba kaşığı yoğurt
2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
3, 5- 4 su bardağı un
Üzeri için :
Yumurta akı
Kavrulmuş susam

Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

Öncelikle geniş bir kabın içine yumurtaların sarılarını tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, tuz, toz şeker ve mahlepi koyup azar azar un ekliyoruz.
Kabartma tozunu da koyup ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Hamur hazır olduğunda ufak kesimler kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
Sonra iki ucunu birleştirip halka biçimi veriyoruz.
Birinci evvel yumurta akına daha sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz.
Hepsini yaptıktan sonra evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Kıyır kıyır çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.
 
Üst Alt