Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Sarısı içine akı dışına)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Bulamak İçin
Susam
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Oda ısısındaki margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz.
İçerisine sıvı yağ yumurta yoğurt şeker tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Uygunca karışan materyallerimizin içerisine sirke kabartma tozu ve unu ekliyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz (Unu denetimli halde koyalım)
Hamurumuzu şekillendiriyoruz ve yumurta akının içine batırın.
Sonrada büsbütün susama buluyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 180 derece fırında pişiriyoruz.
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Sarısı içine akı dışına)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Bulamak İçin
Susam
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Oda ısısındaki margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz.
İçerisine sıvı yağ yumurta yoğurt şeker tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Uygunca karışan materyallerimizin içerisine sirke kabartma tozu ve unu ekliyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz (Unu denetimli halde koyalım)
Hamurumuzu şekillendiriyoruz ve yumurta akının içine batırın.
Sonrada büsbütün susama buluyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 180 derece fırında pişiriyoruz.