Son konular

Kandil Simidi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket tereyağı (125 gram )
1 çorba kaşığı yoğurt
2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
3, 5- 4 su bardağı un ( değişkenlik gösteriyor, denetimli formda ekleme yapın)
Üzeri için :
Yumurta akı
Çokça susam ( kavrulmuş kullandım )
Mavi haşhaş

Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) tereyağ (veya margarin) sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz .
Kabartma tozunu da ek edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz. Denetimli halde un ekleyin.
Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka biçimi veriyoruz.
Birinci evvel yumurta akına daha sonrada çokça susama ve haşhaşa bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz.
Tüm gereç bittiğinde evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim hazırlarıyla tıpkı tat da herkese güzel huzurlu kandiller deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
 

Similar threads

  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ Yarım paket tereyağı (125 gram ) 1 çorba kaşığı yoğurt 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak ) 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 3, 5-...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 2 adet yumurta (1 yumurtanın beyazını üzerine sürmek için ayırmayı unutmayın) 125 gr yarım paket tereyağı yada margarin (oda ısısında yumuşamış olacak) 1 yemek kaşığı sıvı krema(arzuya göre ekleyebilirsiniz) 1 yemek kaşığı yoğurt 1,5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı zeytinyağ Yarım paket tereyağ (125 gram teremyağ kullandım eritilmeden kullanılacak) 2 yumurta (sarıları içine akları üzerine sürülecek ) 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke Yarım paket kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 100 g tereyağ 1 çay bardağı ayçiçek yağı (100ml) 1 adet yumurta sarısı (beyazını üzeri için kullanacağız) 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi) 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep yahut 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kandil Simidi (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Gereçler 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ Yarım paket tereyağı (125 gram ) 1 çorba kaşığı yoğurt 2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak ) 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe bağlı) 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt