Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket tereyağı (125 gram )
1 çorba kaşığı yoğurt
2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
3, 5- 4 su bardağı un ( değişkenlik gösteriyor, denetimli formda ekleme yapın)
Üzeri için :
Yumurta akı
Çokça susam ( kavrulmuş kullandım )
Mavi haşhaş
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) tereyağ (veya margarin) sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz .
Kabartma tozunu da ek edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz. Denetimli halde un ekleyin.
Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka biçimi veriyoruz.
Birinci evvel yumurta akına daha sonrada çokça susama ve haşhaşa bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz.
Tüm gereç bittiğinde evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim hazırlarıyla tıpkı tat da herkese güzel huzurlu kandiller deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket tereyağı (125 gram )
1 çorba kaşığı yoğurt
2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
3, 5- 4 su bardağı un ( değişkenlik gösteriyor, denetimli formda ekleme yapın)
Üzeri için :
Yumurta akı
Çokça susam ( kavrulmuş kullandım )
Mavi haşhaş
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) tereyağ (veya margarin) sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz .
Kabartma tozunu da ek edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz. Denetimli halde un ekleyin.
Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka biçimi veriyoruz.
Birinci evvel yumurta akına daha sonrada çokça susama ve haşhaşa bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz.
Tüm gereç bittiğinde evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim hazırlarıyla tıpkı tat da herkese güzel huzurlu kandiller deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun