Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su (ılık)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta akı
Susam kavurulmuş
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Tüm gereçleri kabımıza alalım ve yoğuralım yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurumuza küçük simit hali verelim .
Evvel çırpılmış yumurta akına sonrada susama batıralım.
Evvelden ısıtılmış 200 derece alt-üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun. Güzel kandiller
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su (ılık)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta akı
Susam kavurulmuş
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Tüm gereçleri kabımıza alalım ve yoğuralım yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurumuza küçük simit hali verelim .
Evvel çırpılmış yumurta akına sonrada susama batıralım.
Evvelden ısıtılmış 200 derece alt-üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun. Güzel kandiller