Kandil Simidi Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım paket margarin (125 gr)
*Yarım cay bardağı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta (beyazın biri uzerine)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2, 53 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*İsteğe bağlı mahlep 1 tatlı kaşığı
Uzeri icin:
*1 yumurta sarısı
*2 kaşık pekmez 12 (yarım) bardak su ile
*1 cay bardağı susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
1
*2 bardak un karışımı yapacağınız kaba koyulur
*Ortasına yarım pkt yağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta kabartma tozu, şeker, tuz koyularak yoğurulur
*Ele yapışmayacak hamur elde etmemiz gerekiyor
*Biraz daha un gerekiyorsa azar azar koyarak yoğrulur
*Bi kenarda hamur beklerken pekmez ile su karıştırılır, susam bir kaseye ve yumurta akı da ayrı ayrı koyulur
*Hamuru alarak yağlı bir tepsi yada tezgah uzerinde halka şekli verilir
*Once yumurtaya sonra pekmezli suya en son susama batırarak halka hazırlanır
*Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 180 derecede 15 dk da pişirilir
*Fırın sıcağında bekletmeden cıkarıp uzerine havlu yada bir ortu ile ortulur
Kandillerde pastanedekilerden daha guzel oluyor Afiyet olsun
*Yarım paket margarin (125 gr)
*Yarım cay bardağı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta (beyazın biri uzerine)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2, 53 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*İsteğe bağlı mahlep 1 tatlı kaşığı
Uzeri icin:
*1 yumurta sarısı
*2 kaşık pekmez 12 (yarım) bardak su ile
*1 cay bardağı susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
1
*2 bardak un karışımı yapacağınız kaba koyulur
*Ortasına yarım pkt yağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta kabartma tozu, şeker, tuz koyularak yoğurulur
*Ele yapışmayacak hamur elde etmemiz gerekiyor
*Biraz daha un gerekiyorsa azar azar koyarak yoğrulur
*Bi kenarda hamur beklerken pekmez ile su karıştırılır, susam bir kaseye ve yumurta akı da ayrı ayrı koyulur
*Hamuru alarak yağlı bir tepsi yada tezgah uzerinde halka şekli verilir
*Once yumurtaya sonra pekmezli suya en son susama batırarak halka hazırlanır
*Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 180 derecede 15 dk da pişirilir
*Fırın sıcağında bekletmeden cıkarıp uzerine havlu yada bir ortu ile ortulur
Kandillerde pastanedekilerden daha guzel oluyor Afiyet olsun