Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı (beyazı dışı için)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un (kontrollü )
Üzeri İçin;
Yumurta akı
Haşhaş, susam, çörek otu
Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeyi bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
Yumurtanın akını üzerine sürmek için ayırmayı unutmayalım.
Sert olmayan bir hamur elde edelim.
Simit biçimini verip evvel yumurta akına sonra susam, çörek otu yada mor haşhaşa batıralım.
Tepsiye dizip 170 derece fansız ayarda 30 dk pişirelim. Afiyet şifa olsun.
Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı (beyazı dışı için)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un (kontrollü )
Üzeri İçin;
Yumurta akı
Haşhaş, susam, çörek otu
Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeyi bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
Yumurtanın akını üzerine sürmek için ayırmayı unutmayalım.
Sert olmayan bir hamur elde edelim.
Simit biçimini verip evvel yumurta akına sonra susam, çörek otu yada mor haşhaşa batıralım.
Tepsiye dizip 170 derece fansız ayarda 30 dk pişirelim. Afiyet şifa olsun.
Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı