Son konular

Kandil Simiti

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kandil Simiti Tanımı İçin Materyaller
150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1/4 (çeyrek) çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı susam
4 yemek kaşığı çörek otu

Kandil Simiti Tanımı Yapılışı

Derin bir kabın içerisine tereyağ, sıvı yağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup güzelce karıştırın.
Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu güzelce karıştırırsak yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca elinizle ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve elinizle ya da tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo biçimi verin.
Sonra, uçlarını birleştirip çember formu verin.
Susamlı hazırlamak istediğiniz simitler için hamuru evvel su pekmez karışımına batırın,.
Sonra susam dolu bir tabağın üzerinde her iki tarafını da susama bulayın ve tepsiye dizin.
Çörek otlu kandil simitleri için çember biçimi verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla üzerinden geçin ve üzerine dileğiniz kadar çörek otu serpin.
Kandil simitlerini evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Her fırının pişirme mühleti farklı olabileceği için simitleri pişerken denetim etmenizi öneririz. Afiyet olsun!.
 

Similar threads

  • Soru
Bayatlamayan Kandil Simiti (Harikulade Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler 250 gram yumuşak tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml) 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 dolu yemek kaşığı mahlep 1 doluca tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri 2 doluca yemek kaşığı yoğurt 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurtanın sarısı (beyazı dışı için) 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 4 su bardağı un (kontrollü ) Üzeri İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı(yarım paket margarin de olur) Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı tam buğday unu(unu denetimli ekleyin undan una farklılık gösterebilir ölçü) 1 adet yumurta sarısı (Beyazı üzerine) 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pastane Tadında Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı ya da sade yağ ( oda sıcaklığında ) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tepeleme çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1 adet yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta sarısı (akı üzeri için) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı un (kontrollü) 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt