Kandil Simiti Tanımı İçin Materyaller
150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1/4 (çeyrek) çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı susam
4 yemek kaşığı çörek otu
Kandil Simiti Tanımı Yapılışı
Derin bir kabın içerisine tereyağ, sıvı yağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup güzelce karıştırın.
Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu güzelce karıştırırsak yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca elinizle ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve elinizle ya da tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo biçimi verin.
Sonra, uçlarını birleştirip çember formu verin.
Susamlı hazırlamak istediğiniz simitler için hamuru evvel su pekmez karışımına batırın,.
Sonra susam dolu bir tabağın üzerinde her iki tarafını da susama bulayın ve tepsiye dizin.
Çörek otlu kandil simitleri için çember biçimi verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla üzerinden geçin ve üzerine dileğiniz kadar çörek otu serpin.
Kandil simitlerini evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Her fırının pişirme mühleti farklı olabileceği için simitleri pişerken denetim etmenizi öneririz. Afiyet olsun!.
150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1/4 (çeyrek) çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı susam
4 yemek kaşığı çörek otu
Kandil Simiti Tanımı Yapılışı
Derin bir kabın içerisine tereyağ, sıvı yağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup güzelce karıştırın.
Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu güzelce karıştırırsak yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca elinizle ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve elinizle ya da tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo biçimi verin.
Sonra, uçlarını birleştirip çember formu verin.
Susamlı hazırlamak istediğiniz simitler için hamuru evvel su pekmez karışımına batırın,.
Sonra susam dolu bir tabağın üzerinde her iki tarafını da susama bulayın ve tepsiye dizin.
Çörek otlu kandil simitleri için çember biçimi verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla üzerinden geçin ve üzerine dileğiniz kadar çörek otu serpin.
Kandil simitlerini evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Her fırının pişirme mühleti farklı olabileceği için simitleri pişerken denetim etmenizi öneririz. Afiyet olsun!.