Son konular

Kapalı Lahmacun

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kapalı Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
300 gram kıyma,
2 domates
1 kapya biber
3 yeşil biber (ben yazdan dondurucuya koyduğum lahmacun pide içinin 1posetini kullandım)
2 kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Hamuru için
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant maya
Üzerine sürmek için
1 kesim tereyağ

Kapalı Lahmacun Tanımı Yapılışı

Unu hamur yoğuracağımız kaba alıyor ve üstüne tuzu ve mayayı döküp suyu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hamuru yaptığımız kabin kapağını kapatıp sıcak bir yere yahut peteğin üstüne koydum.
Yarım saat dinlenince hamuru muz lahmacunu yapmaya hazır. Öbür tarafta hamur mayalanırken kıymayı bir kaba alalım.
Soğanı rondodan geçirdim. İç materyalin hepsini katarak güzelce elimizle yeterlice birbirine geçirerek içi hazırlıyoruz.
Hamuru tahtaya alarak mandalına büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
Ve üstünü pak bir bezle kapatıyoruz. Ben 16 beze yaptım.
Bezeyi alıp üstüne azıcık un koyup tabak büyüklüğünde açıyoruz. Unu var ise çırpıyoruz ve içten alarak yarı tarafına kaşık sırtı ile yayıyor ve başka tarafı üstüne kapatıp uçları birleştirip rulet ile kesip ben elektrikli saç ta yaptım tavada yahut fırında da pişirebilirsiniz.
2 tarafı güzelce pişiriyoruz ve saç dan alınca tereyağ sürelim sıcak sıcak servis yapabiliriz.
Yahut dondurucuya koyabilirsiniz. Daha sonra yemek için. Afiyet olsun. Mesken imali çok lezzetli oluyor. Bol yeşillik ile mükemmel bir sunum oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. .
 

Similar threads

  • Soru
Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Yarım demet maydanoz 3-4 adet sivri biber 2 adet kapya biber 3-4 diş sarımsak 2 orta boy soğan 3 domates 600 gr kıyma 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Pulbiber Tuz Karabiber Hamuru için; 7 bardak un 1 5 bardak süt 1,5 bardak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sembusek (Kapalı Lahmacun) Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 kg un Su Tuz 1 paket maya İç Materyali İçin 1 adet büyük kuru soğan 3 adet yeşil sivri biber 2 adet domates 500 gram kıyma 1/2 (yarım) yemek kaşığı kuyruk yağı (Olmasada olur) 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler 750 gram un Yarım yemek kaşığı tuz 2 su bardağına yakın ılık su İç harcı için; 2 adet kuru soğan 1 adet büyük kapya biber 500 gram kıyma 3 adet yeşil biber 1 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı tuz 1 kilo un İç harcı için; 350 gram orta yağlı kıyma 2 büyük soğan 3 çarliston biber 3 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 su bardağı domates konservesi veya 3-4 adet domates 1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Urfa Yordamı Lahmacun Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3 su bardağı ilik su 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker . 1,5 yemek kaşığı kuru maya yahut 1 tane yas maya da olur İçi İçin 500 gram yağlı çekilmiş et 4 tane soğan 3 tane dolmalık kırmızı biber 3 tane dolmalık yeşil biber 2 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt