Kapalı Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
300 gram kıyma,
2 domates
1 kapya biber
3 yeşil biber (ben yazdan dondurucuya koyduğum lahmacun pide içinin 1posetini kullandım)
2 kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Hamuru için
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant maya
Üzerine sürmek için
1 kesim tereyağ
Kapalı Lahmacun Tanımı Yapılışı
Unu hamur yoğuracağımız kaba alıyor ve üstüne tuzu ve mayayı döküp suyu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hamuru yaptığımız kabin kapağını kapatıp sıcak bir yere yahut peteğin üstüne koydum.
Yarım saat dinlenince hamuru muz lahmacunu yapmaya hazır. Öbür tarafta hamur mayalanırken kıymayı bir kaba alalım.
Soğanı rondodan geçirdim. İç materyalin hepsini katarak güzelce elimizle yeterlice birbirine geçirerek içi hazırlıyoruz.
Hamuru tahtaya alarak mandalına büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
Ve üstünü pak bir bezle kapatıyoruz. Ben 16 beze yaptım.
Bezeyi alıp üstüne azıcık un koyup tabak büyüklüğünde açıyoruz. Unu var ise çırpıyoruz ve içten alarak yarı tarafına kaşık sırtı ile yayıyor ve başka tarafı üstüne kapatıp uçları birleştirip rulet ile kesip ben elektrikli saç ta yaptım tavada yahut fırında da pişirebilirsiniz.
2 tarafı güzelce pişiriyoruz ve saç dan alınca tereyağ sürelim sıcak sıcak servis yapabiliriz.
Yahut dondurucuya koyabilirsiniz. Daha sonra yemek için. Afiyet olsun. Mesken imali çok lezzetli oluyor. Bol yeşillik ile mükemmel bir sunum oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. .
300 gram kıyma,
2 domates
1 kapya biber
3 yeşil biber (ben yazdan dondurucuya koyduğum lahmacun pide içinin 1posetini kullandım)
2 kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Hamuru için
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant maya
Üzerine sürmek için
1 kesim tereyağ
Kapalı Lahmacun Tanımı Yapılışı
Unu hamur yoğuracağımız kaba alıyor ve üstüne tuzu ve mayayı döküp suyu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hamuru yaptığımız kabin kapağını kapatıp sıcak bir yere yahut peteğin üstüne koydum.
Yarım saat dinlenince hamuru muz lahmacunu yapmaya hazır. Öbür tarafta hamur mayalanırken kıymayı bir kaba alalım.
Soğanı rondodan geçirdim. İç materyalin hepsini katarak güzelce elimizle yeterlice birbirine geçirerek içi hazırlıyoruz.
Hamuru tahtaya alarak mandalına büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
Ve üstünü pak bir bezle kapatıyoruz. Ben 16 beze yaptım.
Bezeyi alıp üstüne azıcık un koyup tabak büyüklüğünde açıyoruz. Unu var ise çırpıyoruz ve içten alarak yarı tarafına kaşık sırtı ile yayıyor ve başka tarafı üstüne kapatıp uçları birleştirip rulet ile kesip ben elektrikli saç ta yaptım tavada yahut fırında da pişirebilirsiniz.
2 tarafı güzelce pişiriyoruz ve saç dan alınca tereyağ sürelim sıcak sıcak servis yapabiliriz.
Yahut dondurucuya koyabilirsiniz. Daha sonra yemek için. Afiyet olsun. Mesken imali çok lezzetli oluyor. Bol yeşillik ile mükemmel bir sunum oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. .