Kapış Kapış Gidecek Mayasız Katı Yağsız Sebzeli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 adet yumurta 1 tanesinin sarısı üzerine
1 adet rendelenmiş patates
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1/2 (yarım) demet dereotu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Arasına koymak için
Beyaz peynir
Kapış Kapış Gidecek Mayasız Katı Yağsız Sebzeli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yumurta,yoğurt,sıvı yağ ilave ediyoruz hepsini iyice çırpıyoruz.
İçine rendelenmiş patatesleri suyunu avcumuzla sıkıp ilave ediyoruz.
Havucu ilave ediyoruz.
Biberleri ve dereotunu ince kıyım doğrayıp ilave ediyoruz.
Kabartma tozu,tuzunu ilave ediyoruz hepsini karıştırıyoruz unu ilave ediyoruz yumuşak kıvamlı hamur elde ediyoruz.
Hamuru şekillendirirken ellerimizi sıvı yağla yağlıyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
Arasına arzu ettiğimiz bir çeşit peynirden koyuyoruz şeklini oluşturuyoruz.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye hepsini diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.
Kapış Kapış Gidecek Mayasız Katı Yağsız Sebzeli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 adet yumurta 1 tanesinin sarısı üzerine
1 adet rendelenmiş patates
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1/2 (yarım) demet dereotu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Arasına koymak için
Beyaz peynir
Kapış Kapış Gidecek Mayasız Katı Yağsız Sebzeli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yumurta,yoğurt,sıvı yağ ilave ediyoruz hepsini iyice çırpıyoruz.
İçine rendelenmiş patatesleri suyunu avcumuzla sıkıp ilave ediyoruz.
Havucu ilave ediyoruz.
Biberleri ve dereotunu ince kıyım doğrayıp ilave ediyoruz.
Kabartma tozu,tuzunu ilave ediyoruz hepsini karıştırıyoruz unu ilave ediyoruz yumuşak kıvamlı hamur elde ediyoruz.
Hamuru şekillendirirken ellerimizi sıvı yağla yağlıyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
Arasına arzu ettiğimiz bir çeşit peynirden koyuyoruz şeklini oluşturuyoruz.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye hepsini diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.
Kapış Kapış Gidecek Mayasız Katı Yağsız Sebzeli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı