Kaplumbağa Kurabiye (Çocuklar Bayılacak!) Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 yemek kaşığı kakao
32 adet damla çikolata (16 adet çıktı)
Yaklaşık 3,5-4 su bardağı un (Kontrollü)
Kaplumbağa Kurabiye (Çocuklar Bayılacak!) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı yumuşak haldeyken tüm materyaller eklenerek karıştırılır.
Üzerine yaklaşık 3 su bardağı un eklenerek yoğurulur, kıvam hafif cıvıkken hamur ikiye bölünür.
Yarısına kakao ek edilerek kakaolu hamur elde edilir.
Kalan yarısına da kalan un ek edilerek yoğurulur.
Yumuşak, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Sade hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlıyoruz (Fındık büyüklüğünde)
Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller yuvarlıyoruz.
Kakaolu hamurların üzerine kürdanla çizgiler atıyoruz. Evvel yatay sonra üzerine dikey olacak halde kafes görünümü veriyoruz.
Sade hamurdan yuvarladığımız 4 adet hamurdan alıp karşılıklı ikişer tane koyuyoruz (Kare şeklinde) ortasına da 5. Topu yani başını koyuyoruz.
Üzerine de kakaolu hamurdan yaptığımız konutunu koyuyoruz. Damla çikolataları da uygunca bastırıp göz yapıyoruz.
170 derece fırında pişirip kızarınca alıyoruz. Ben 10 dakika kadar pişirdim.
Kaplumbağa Kurabiye (Çocuklar Bayılacak!) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 yemek kaşığı kakao
32 adet damla çikolata (16 adet çıktı)
Yaklaşık 3,5-4 su bardağı un (Kontrollü)
Kaplumbağa Kurabiye (Çocuklar Bayılacak!) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı yumuşak haldeyken tüm materyaller eklenerek karıştırılır.
Üzerine yaklaşık 3 su bardağı un eklenerek yoğurulur, kıvam hafif cıvıkken hamur ikiye bölünür.
Yarısına kakao ek edilerek kakaolu hamur elde edilir.
Kalan yarısına da kalan un ek edilerek yoğurulur.
Yumuşak, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Sade hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlıyoruz (Fındık büyüklüğünde)
Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller yuvarlıyoruz.
Kakaolu hamurların üzerine kürdanla çizgiler atıyoruz. Evvel yatay sonra üzerine dikey olacak halde kafes görünümü veriyoruz.
Sade hamurdan yuvarladığımız 4 adet hamurdan alıp karşılıklı ikişer tane koyuyoruz (Kare şeklinde) ortasına da 5. Topu yani başını koyuyoruz.
Üzerine de kakaolu hamurdan yaptığımız konutunu koyuyoruz. Damla çikolataları da uygunca bastırıp göz yapıyoruz.
170 derece fırında pişirip kızarınca alıyoruz. Ben 10 dakika kadar pişirdim.
Kaplumbağa Kurabiye (Çocuklar Bayılacak!) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı