Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağ veya margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Kakaolu kısım için;
2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
Çörek otu veya damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza yumurta, yağ ,pudra şekeri, nişasta ,vanilin, kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuralım.
Azar azar un ilave edelim, ölçüsünü kendim ayarladım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun 3 te 1 ini ayıralım onu ayrı bir kaba kakao ile yoğuralım. Strece saralım.
Sade hamuruda yuvarlayarak strece sarıp 20 dk buzdolabında bekleyelim.
Sonra kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp az bastırıp üstüne bıçak yardımıyla şekil verelim ,sade hamurdan küçük yuvarlaklar yapıp kafasına ve ayaklarına şekil verelim.Üstüne kakaolu hamuru koyalım.
Bu şekilde 20 adet kurabiye çıkardım.
Gözleri için de çörek otu kullandım isterseniz damla çikolata yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar 20 dakikada pisti benim kurabiyelerim. Afiyet olsun
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağ veya margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Kakaolu kısım için;
2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
Çörek otu veya damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza yumurta, yağ ,pudra şekeri, nişasta ,vanilin, kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuralım.
Azar azar un ilave edelim, ölçüsünü kendim ayarladım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun 3 te 1 ini ayıralım onu ayrı bir kaba kakao ile yoğuralım. Strece saralım.
Sade hamuruda yuvarlayarak strece sarıp 20 dk buzdolabında bekleyelim.
Sonra kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp az bastırıp üstüne bıçak yardımıyla şekil verelim ,sade hamurdan küçük yuvarlaklar yapıp kafasına ve ayaklarına şekil verelim.Üstüne kakaolu hamuru koyalım.
Bu şekilde 20 adet kurabiye çıkardım.
Gözleri için de çörek otu kullandım isterseniz damla çikolata yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar 20 dakikada pisti benim kurabiyelerim. Afiyet olsun
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı