Son konular

Kapuska Yemeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo doğranmış lahana
2 adet soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz biber (Tercihen acı)
Sıcak su
Sıvı yağ
Tuz
Üzeri için
Limon

Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencere de sıvı yağ ısındıktan sonra doğranan soğanları bir güzel kavuralım.
Ardından salça ve toz biber de kavurduktan sonra yarım bardak kadar sıcak su koyalım.
Lahanaları ilave edelim karıştıralım.
Kısık ateşte kapak kapalı olarak lahanalar suyunu salana kadar pişirelim.
10 -15 dakika sonra lahanaların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım tuzunu katalım ve karıştıralım.
Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu nokta da ara ara yemeği karıştırıp kontrol edin dibi tutmasın.
Lahanalar yumuşayınca yani lahanaların pişmesine yakın son olarak üzerine yıkanmış pirinçleri katın ve karıştırın ,su miktarı az ise sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
Pirinçler piştikten sonra kapuska yemeğimiz servise hazır
Servis ederken mutlaka üzerine limon suyu sıkmanızı tavsiye ederim ayrı bir lezzet veriyor.
Soğuk kış aylarında vitamin deposu ,şifalı yemeği mutlaka yapın afiyetle tüketin. Afiyet olsun. Deneyenlerden fotoğraf ve yorumları bekliyorum ‍
Not}}} lahanalar piştiğinde pirinçleri ilave etmemizin sebebi; pirinç çabuk pişer ,eğer lahana pişmeden pirinçleri koyarsanız lapa olur ve yemeğin rengi matlaşır bu noktaya dikkat edelim.
Kapuska Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Acılı Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy lahana 2 yemek kaşığı salça 1 adet soğan Yarım çay bardağı pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 4 adet acı kuru biber 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı su Acılı Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet küçük boy sert beyaz lahana Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı pirinç Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası Yarım su bardağı süt Pul biber yada minik kırmızı acı arnavut biberi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kapuska Tanımı İçin Materyaller Orta uzunluk lahananın yarısı 100 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet kırmızı kuru biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay bardağı pirinç Kırmızı toz biber Karabiber Tuz Kapuska Tanımı Yapılışı Lahana ince ince ve kısa halde doğranır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Kapuska Tanımı İçin Gereçler 500 gram lahana 1 türk kahvesi fincanı pirinç 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1.5 su bardağı sıcak su Kapuska Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Lahanalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Karisikkıymalı Kapuska Lahana Dolmasi Tanımı İçin Materyaller 300 gram yağlı kıyma 1 küçük kapuska 1 bağda lahana yaprağı 2 adet soğan 1 su bardağı pirinç Sıvı yağ 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı karabiber Maydanoz Tuz Karisikkıymalı Kapuska Lahana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt