Kapuska Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo lahana ( ince kıyılmış)
1 adet soğan ( yemeklik doğranmış)
1 diş sarımsak ( ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı bulgur yahut pirinç ( yıkanmış)
Tuz, pul biber, karabiber
250 gram kıyma ( isteğe bağlı)
Kapuska Tanımı Yapılışı
Yağları eridikten sonra, soğanı ek edip pişiriyoruz.
Akabinde sarımsağı ek edip karıştırıyoruz.
Kıymalı yapacaksanız, onu da ekleyin.
Üzerine salçaları ekliyoruz, bir kaç kere karıştırıyoruz.
Lahanaları koyup, kendi suyuyla orta ara karıştırarak kavuruyoruz.
Baharatları koyup, üzerine sıcak su ek ediyoruz.
Yarım kilo lahana ( ince kıyılmış)
1 adet soğan ( yemeklik doğranmış)
1 diş sarımsak ( ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı bulgur yahut pirinç ( yıkanmış)
Tuz, pul biber, karabiber
250 gram kıyma ( isteğe bağlı)
Kapuska Tanımı Yapılışı
Yağları eridikten sonra, soğanı ek edip pişiriyoruz.
Akabinde sarımsağı ek edip karıştırıyoruz.
Kıymalı yapacaksanız, onu da ekleyin.
Üzerine salçaları ekliyoruz, bir kaç kere karıştırıyoruz.
Lahanaları koyup, kendi suyuyla orta ara karıştırarak kavuruyoruz.
Baharatları koyup, üzerine sıcak su ek ediyoruz.