Kapuska Tanımı İçin Materyaller
Orta uzunluk lahananın yarısı
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı kuru biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı pirinç
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Kapuska Tanımı Yapılışı
Lahana ince ince ve kısa halde doğranır.
1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte ovulur.
Sudan geçirilir.
Düdüklü tencereye biraz sıvı yağ alınır.
İçerisine kıyma alınır ve renk alana kadar kavrulur.
Daha sonra içerisine yemeklik doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
İçerisine salçalar ve baharatlar eklenip salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra pirinç eklenip bir kaç sefer karıştırılır ve akabinde lahanalar ek edilir.
Kısık ateşte üzerine bir kapak kapatılıp bir kaç dakika lahanaların sönmesi beklenir.
Daha sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
Kuru biber doğranıp eklenir.
Düdüklü tencere kapağı kapatılır ve kaynadıktan sonda 15 dk pişirilir.
Orta uzunluk lahananın yarısı
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı kuru biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı pirinç
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Kapuska Tanımı Yapılışı
Lahana ince ince ve kısa halde doğranır.
1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte ovulur.
Sudan geçirilir.
Düdüklü tencereye biraz sıvı yağ alınır.
İçerisine kıyma alınır ve renk alana kadar kavrulur.
Daha sonra içerisine yemeklik doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
İçerisine salçalar ve baharatlar eklenip salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra pirinç eklenip bir kaç sefer karıştırılır ve akabinde lahanalar ek edilir.
Kısık ateşte üzerine bir kapak kapatılıp bir kaç dakika lahanaların sönmesi beklenir.
Daha sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
Kuru biber doğranıp eklenir.
Düdüklü tencere kapağı kapatılır ve kaynadıktan sonda 15 dk pişirilir.