Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
10 adet küçük kapya biber
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuş üzümü (Suda bekletin)
1 su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
Kapya Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye zeytinyağını alın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun.
Baharatları kuş üzümünü ekleyip bir iki çeşit karıştırın.
Sıcak suyu ek edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Biraz dinlenince kapya biberleri temizleyip içlerini doldurup tencereye dizin.
Üzerine sıcak su ekleyip yarım limon sıkıp biraz zeytinyağı gezdirin.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Kapya Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10 adet küçük kapya biber
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuş üzümü (Suda bekletin)
1 su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
Kapya Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye zeytinyağını alın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun.
Baharatları kuş üzümünü ekleyip bir iki çeşit karıştırın.
Sıcak suyu ek edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Biraz dinlenince kapya biberleri temizleyip içlerini doldurup tencereye dizin.
Üzerine sıcak su ekleyip yarım limon sıkıp biraz zeytinyağı gezdirin.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Kapya Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı