Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi) Tanımı İçin Gereçler
2 kilo kırmızı biber
1,5 su bardağı sirke ( üzüm sirkesi kullandım)
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 tepeleme yemek kaşığı tuz ( kaya tuzu yahut yemeklik tuz)
Dileğe nazaran 1 tatlı kaşığı pul biber
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kırmızı biberlerimizi yıkayalım, içindeki çekirdeklerini güzelce temizleyelim ve iri kesimler halinde doğrayalım.
Genişçe bir tencereye sirke, sıvı yağ ve tuzu koyalım ocağın altını yakalım. Isınınca biberlerimizi koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım.
Biberler pişerken maydanozları ve sarımsaklarımızı doğrayıp hazırlayalım. Sarımsaklar çok minik olmayacak, hafif iri biçimde doğrayalım.
Biberleri fazla pişirmeyelim ki diriliği gitmesin. Yaklaşık 10-15 dk pişen biberlerin altını kapatalım ve sıcağıyla maydanoz, sarımsakları koyup birkaç kere karıştıralım.
Sıcakken kavanozlara dolduralım, kapakları sıkıca kapatıp kavanozu karşıt çevirelim. 1 gün boyunca aykırı dursun vakumlansınlar.
Sonraki gün kavanozu düz çevirip akma varsa denetim edip serin bir yere kaldırabilirsiniz. Bu biçimde 1 yıl bozulmadan saklayabilirsiniz. Çabucak tüketecekseniz kapağını açtıktan sonra buzdolabına koyunuz. Afiyet olsun.
Kavanoz kapakları kesinlikle yeni olsun. Kullanılmış kapaklar tutmayabiliyor.
2 kilo kırmızı biber
1,5 su bardağı sirke ( üzüm sirkesi kullandım)
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 tepeleme yemek kaşığı tuz ( kaya tuzu yahut yemeklik tuz)
Dileğe nazaran 1 tatlı kaşığı pul biber
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kırmızı biberlerimizi yıkayalım, içindeki çekirdeklerini güzelce temizleyelim ve iri kesimler halinde doğrayalım.
Genişçe bir tencereye sirke, sıvı yağ ve tuzu koyalım ocağın altını yakalım. Isınınca biberlerimizi koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım.
Biberler pişerken maydanozları ve sarımsaklarımızı doğrayıp hazırlayalım. Sarımsaklar çok minik olmayacak, hafif iri biçimde doğrayalım.
Biberleri fazla pişirmeyelim ki diriliği gitmesin. Yaklaşık 10-15 dk pişen biberlerin altını kapatalım ve sıcağıyla maydanoz, sarımsakları koyup birkaç kere karıştıralım.
Sıcakken kavanozlara dolduralım, kapakları sıkıca kapatıp kavanozu karşıt çevirelim. 1 gün boyunca aykırı dursun vakumlansınlar.
Sonraki gün kavanozu düz çevirip akma varsa denetim edip serin bir yere kaldırabilirsiniz. Bu biçimde 1 yıl bozulmadan saklayabilirsiniz. Çabucak tüketecekseniz kapağını açtıktan sonra buzdolabına koyunuz. Afiyet olsun.
Kavanoz kapakları kesinlikle yeni olsun. Kullanılmış kapaklar tutmayabiliyor.