SoruCevap
Yeni Üye
Kara Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
3 demet kara lahana,
2 orta uzunluk soğan,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1,5 su bardağı pirinç,
Yarım su bardağı bulgur,
1 tatlı kaşığı nane,
Pul biber,
Tuz,
Sıvıyağ
Kara Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kara lahanaların saplarını keselim. Yaprakları güzelce yıkayalım.
Bir tencereye kaynar su koyalım ve yaprakları kaynar suda haşlayalım.
Haşladığımız yaprakları bir süzgece alalım ve soğumasını bekleyelim, o sırada içini hazırlayalım.
Bir tavaya 3 kaşık sıvı yağ koyalım. Soğanları küp küp doğrayıp tavaya alalım. Soğanlar hafif pembeleşince salçamızı koyup kavuralım.
Pirinçleri ve bulguru yıkayıp tavaya ekleyelim. 1 su bardağı ılık su ekleyelim.
Tuz, nane, pul biber ekleyelim.
Suyu çekince tavayı ocaktan alalım.
Yaprakların ilmeklerini temizleyelim sararken, yerken zorluk çıkarmasınlar.
İç harcımızdan yapraklarımızın ortasına koyup saralım.
Tencereye sardığımız sarmaların hafif üzerinden geçicek kadar ılık su ekleyelim.
Sıvı yağ gezdirelim üzerine tuz ekleyip bir tabak kapatalım.
Ortalama 25 dk sonra pişmiş olacaktır.
Tencere suyunu çektiğinde altını kapatabiliriz.Afiyetler olsun.
Not:karalahana saplarını haşlayıp sıkıp soğanla kavurursanız çok lezzetli olur.
Kara Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 demet kara lahana,
2 orta uzunluk soğan,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1,5 su bardağı pirinç,
Yarım su bardağı bulgur,
1 tatlı kaşığı nane,
Pul biber,
Tuz,
Sıvıyağ
Kara Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kara lahanaların saplarını keselim. Yaprakları güzelce yıkayalım.
Bir tencereye kaynar su koyalım ve yaprakları kaynar suda haşlayalım.
Haşladığımız yaprakları bir süzgece alalım ve soğumasını bekleyelim, o sırada içini hazırlayalım.
Bir tavaya 3 kaşık sıvı yağ koyalım. Soğanları küp küp doğrayıp tavaya alalım. Soğanlar hafif pembeleşince salçamızı koyup kavuralım.
Pirinçleri ve bulguru yıkayıp tavaya ekleyelim. 1 su bardağı ılık su ekleyelim.
Tuz, nane, pul biber ekleyelim.
Suyu çekince tavayı ocaktan alalım.
Yaprakların ilmeklerini temizleyelim sararken, yerken zorluk çıkarmasınlar.
İç harcımızdan yapraklarımızın ortasına koyup saralım.
Tencereye sardığımız sarmaların hafif üzerinden geçicek kadar ılık su ekleyelim.
Sıvı yağ gezdirelim üzerine tuz ekleyip bir tabak kapatalım.
Ortalama 25 dk sonra pişmiş olacaktır.
Tencere suyunu çektiğinde altını kapatabiliriz.Afiyetler olsun.
Not:karalahana saplarını haşlayıp sıkıp soğanla kavurursanız çok lezzetli olur.
Kara Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı