Karadeniz Pidesi (Harika Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Un
İç harcı için;
300 gram dana orta yağlı kıyma
1 tane soğan rendesi
2 tane sivri biber
1 tane domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
Üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Karadeniz Pidesi (Harika Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için ;su ,süt,şeker ,maya, tuzu çırpıcıyla karıştıralım.
Unu kontrollü şekilde ekleyelim.
Ele yapışan yumuşak bir kıvamda yoğuralım.
En az 3 saat mayalandıralım.
1 er saat arayla karıştırıp havasını alalım maya kokusu kalmasın.
İç harcı için soğanı, domatesi ,sivri biberi rondodan geçirelim.
Karıştırma kabına sebzeleri ,kıymayı ,baharatları ,salçayı ve tuzu ilave edip güzelce karıştıralım.
Hamuru 3 parçaya bölelim.
Hamuru incecik açalım ve yağlı kağıt üzerine tepsiye alalım.
Kenarlarına çember şeklinde kıymalı harcı koyup uçlarını içe doğru kıvıralım ve bastırıp kapatalım.
Kenar dolgusunu yaptıktan sonra kıymalı harcı içine yayalım.
Önceden ısınmış 300 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişmeye yakın dilerseniz üzerine yumurta kırabilirsiniz.
Kalan iki parça hamur için de aynı işlemi yapın.
Ben bu malzemelerle 2 tane kıymalı 1 tane kaşarlı pide elde ettim. Deneyenlere afiyet şifa olsun
Karadeniz Pidesi (Harika Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Un
İç harcı için;
300 gram dana orta yağlı kıyma
1 tane soğan rendesi
2 tane sivri biber
1 tane domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
Üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Karadeniz Pidesi (Harika Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için ;su ,süt,şeker ,maya, tuzu çırpıcıyla karıştıralım.
Unu kontrollü şekilde ekleyelim.
Ele yapışan yumuşak bir kıvamda yoğuralım.
En az 3 saat mayalandıralım.
1 er saat arayla karıştırıp havasını alalım maya kokusu kalmasın.
İç harcı için soğanı, domatesi ,sivri biberi rondodan geçirelim.
Karıştırma kabına sebzeleri ,kıymayı ,baharatları ,salçayı ve tuzu ilave edip güzelce karıştıralım.
Hamuru 3 parçaya bölelim.
Hamuru incecik açalım ve yağlı kağıt üzerine tepsiye alalım.
Kenarlarına çember şeklinde kıymalı harcı koyup uçlarını içe doğru kıvıralım ve bastırıp kapatalım.
Kenar dolgusunu yaptıktan sonra kıymalı harcı içine yayalım.
Önceden ısınmış 300 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişmeye yakın dilerseniz üzerine yumurta kırabilirsiniz.
Kalan iki parça hamur için de aynı işlemi yapın.
Ben bu malzemelerle 2 tane kıymalı 1 tane kaşarlı pide elde ettim. Deneyenlere afiyet şifa olsun
Karadeniz Pidesi (Harika Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı