Karadeniz Usulü Kara Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ yakın kara lahana ( Marul doğranır gibi doğranacak )
1 orta boy soğan
1 kase mısır yarması
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı iç yağ
1 çay bardağı haşlanmış barbunya
Tuz
Pülbiber
Su ( yaklaşık 3 lt ye yakın )Not : bu çorba tarifi ufak bir tencere ölçüsünden çok daha fazladır. bu nedenle büyük bir tencerede pişirmenizi öneririm. karadeniz bölgesinde 2-3 gün tüketilicek şekilde pişiririz. malzemesi bol bir çorbadır yaparken göz önüne alalım
Karadeniz Usulü Kara Lahana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanalarımızı güzelce yıkayalım marul doğrarmış gibi doğrayalım.
Tencereye suyumuzu ve yarmamızı koyalım. Yarma pişerken üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla alalım.
Soğanımızı küp küp doğrayalım pişen yarmanın içine atalım.
İkisini bir süre pişirdikten sonra lahanalarımızı koyalım.
Haşlanan barbunyayı ve bulguru da ekleyelim.
Çorba pişerken bir taraftan karıştıralım ve diğer yandan elimizle mısır ününü elle ufalayarak çorbaya ekleyelim.
İç yağımızı, tuzumuzu ve pulbiberimizi de ekleyip lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Karadeniz Usulü Kara Lahana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 bağ yakın kara lahana ( Marul doğranır gibi doğranacak )
1 orta boy soğan
1 kase mısır yarması
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı iç yağ
1 çay bardağı haşlanmış barbunya
Tuz
Pülbiber
Su ( yaklaşık 3 lt ye yakın )Not : bu çorba tarifi ufak bir tencere ölçüsünden çok daha fazladır. bu nedenle büyük bir tencerede pişirmenizi öneririm. karadeniz bölgesinde 2-3 gün tüketilicek şekilde pişiririz. malzemesi bol bir çorbadır yaparken göz önüne alalım
Karadeniz Usulü Kara Lahana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanalarımızı güzelce yıkayalım marul doğrarmış gibi doğrayalım.
Tencereye suyumuzu ve yarmamızı koyalım. Yarma pişerken üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla alalım.
Soğanımızı küp küp doğrayalım pişen yarmanın içine atalım.
İkisini bir süre pişirdikten sonra lahanalarımızı koyalım.
Haşlanan barbunyayı ve bulguru da ekleyelim.
Çorba pişerken bir taraftan karıştıralım ve diğer yandan elimizle mısır ününü elle ufalayarak çorbaya ekleyelim.
İç yağımızı, tuzumuzu ve pulbiberimizi de ekleyip lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Karadeniz Usulü Kara Lahana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı