Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 yumurta +1 yumurta beyazı
1 yumurta sarısı üzerine
5.5 su bardağı un
Karaköy Poğaçası Tanımı Yapılışı
Ilık süt şeker ve mayayı karıştırarak 8-10 dk kadar mayanın köpürerek etkinleşmesini bekleyelim.
Üzerine sıvı yağ ,tereyağ ,tuz, 1 yumurta ve 1 yumurta akını unu (unu yavaş yavaş ek edelim) ek edip hamuru yoğuralım.
Yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
Üzerini pak bir bezle örtüp 30-40 dk mayalanmaya bırakalım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım içine peynir isterseniz ek edip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla artı formunda şekil verelim ve 20 dakikada bu türlü mayalanmasını bekleyelim.
Evvelce ısıttığımız 180 derecede fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Dediğim üzere bir fincan çayla keyfine varalım
Afiyet olsun.
250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 yumurta +1 yumurta beyazı
1 yumurta sarısı üzerine
5.5 su bardağı un
Karaköy Poğaçası Tanımı Yapılışı
Ilık süt şeker ve mayayı karıştırarak 8-10 dk kadar mayanın köpürerek etkinleşmesini bekleyelim.
Üzerine sıvı yağ ,tereyağ ,tuz, 1 yumurta ve 1 yumurta akını unu (unu yavaş yavaş ek edelim) ek edip hamuru yoğuralım.
Yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
Üzerini pak bir bezle örtüp 30-40 dk mayalanmaya bırakalım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım içine peynir isterseniz ek edip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla artı formunda şekil verelim ve 20 dakikada bu türlü mayalanmasını bekleyelim.
Evvelce ısıttığımız 180 derecede fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Dediğim üzere bir fincan çayla keyfine varalım
Afiyet olsun.