Karalahana Çorbası (Ordu Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
2 bağ karalahana
1 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı mısır
3 kaşık mısır çekintisi
2 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı pul biber
Karalahana Çorbası (Ordu Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mısır ve mısır çekintisini bir tencere haşlıyoruz.
Pancarları temizliyoruz ve bir cm boyunda doğruyoruz.
3 – 4 kere yeşil suyu çıkana kadar yıkıyoruz.
Bir adet soğan rendeliyoruz yağ ve salçayla birlikte hafif ateşte pişiriyoruz.
Pişen soğana haşlanmış olan mısır karışımlı mısır çekintisini döküyoruz.
Temizlenmiş olan pancarları kaynamaya başlayan soğanlı karışıma döküyoruz.
Çekintiyle pancar harmanlanana kadar karıştırıyoruz.
Pancarların üzerini gecene kadar su ekliyoruz.
Tuzumuzu ekliyoruz.
Pancarlar pişince üzerine mısır unu ekliyoruz bir yandan da kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz kı mısır unu top olmasın.
Pancarlar çabuk pişsin ve yeşil olsun diye su kaymaya başlayınca bi cimdik karbonat atabilirsiniz. Bende yoktu ekleyemedim.
İsteğe bağlı pul biber koyabilirsiniz de.
Afiyet olsun.
Karalahana Çorbası (Ordu Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 bağ karalahana
1 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı mısır
3 kaşık mısır çekintisi
2 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı pul biber
Karalahana Çorbası (Ordu Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mısır ve mısır çekintisini bir tencere haşlıyoruz.
Pancarları temizliyoruz ve bir cm boyunda doğruyoruz.
3 – 4 kere yeşil suyu çıkana kadar yıkıyoruz.
Bir adet soğan rendeliyoruz yağ ve salçayla birlikte hafif ateşte pişiriyoruz.
Pişen soğana haşlanmış olan mısır karışımlı mısır çekintisini döküyoruz.
Temizlenmiş olan pancarları kaynamaya başlayan soğanlı karışıma döküyoruz.
Çekintiyle pancar harmanlanana kadar karıştırıyoruz.
Pancarların üzerini gecene kadar su ekliyoruz.
Tuzumuzu ekliyoruz.
Pancarlar pişince üzerine mısır unu ekliyoruz bir yandan da kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz kı mısır unu top olmasın.
Pancarlar çabuk pişsin ve yeşil olsun diye su kaymaya başlayınca bi cimdik karbonat atabilirsiniz. Bende yoktu ekleyemedim.
İsteğe bağlı pul biber koyabilirsiniz de.
Afiyet olsun.
Karalahana Çorbası (Ordu Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı