Karalahana Yemeği Tanımı İçin Gereçler
2 bağ karalahana
1 büyük uzunluk soğan
1 su bardağı barbun fasulye (Yoksa kurufasulye de olur)
Yarım kase mısır yarması
1 adet mısır konserve
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Karalahana Yemeği Tanımı Yapılışı
Lahanaları çok ince olmayacak halde doğrayıp acısı çıksın diye kaynatalım ve süzelim.
Fasulyemizi düdüklüde pişirip onu da lahanalar üzere süzüp bu kenarda bekletelim.
İnce kıydığımız soğanı yağ ile kavurup az su katıp salçasını ekleyelim.
Akabinde fasulyeyi, yarmayı ve mısırı ek edip kavuralım ve lahanaları da ekleyip 2-3 dakika harmanlanması için alt üst edecek formda karıştıralım.
En son yüzleyene kadar suyunu da ek edip tuz ve pul biberini de ekleyip kaynatalım ve kaynadıktan sonra altını kısıp pişirelim.
45 dakika içinde yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun.
2 bağ karalahana
1 büyük uzunluk soğan
1 su bardağı barbun fasulye (Yoksa kurufasulye de olur)
Yarım kase mısır yarması
1 adet mısır konserve
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Karalahana Yemeği Tanımı Yapılışı
Lahanaları çok ince olmayacak halde doğrayıp acısı çıksın diye kaynatalım ve süzelim.
Fasulyemizi düdüklüde pişirip onu da lahanalar üzere süzüp bu kenarda bekletelim.
İnce kıydığımız soğanı yağ ile kavurup az su katıp salçasını ekleyelim.
Akabinde fasulyeyi, yarmayı ve mısırı ek edip kavuralım ve lahanaları da ekleyip 2-3 dakika harmanlanması için alt üst edecek formda karıştıralım.
En son yüzleyene kadar suyunu da ek edip tuz ve pul biberini de ekleyip kaynatalım ve kaynadıktan sonra altını kısıp pişirelim.
45 dakika içinde yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun.