Karamel Muhallebisi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
1 litre süt
125 gram tereyağı (isteğe göre margarin de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker(şekeri çok seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz.
1 paket vanilya
Karamel sosu için;
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su (şekere eklenecek)
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
Karamel Muhallebisi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi hazırlanışı; Tereyağını bir tencereye alıp eritiyoruz.
Üzerine unu da ilave edip, unun rengi değişmeden biraz kavurup koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Koyulaşmış unumuza sütümüzü ilave edip kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayan süte şekerimizi de ilave edip koyulaşıncaya kadar durmadan karıştırıyoruz.
Koyulaşan muhallebimize vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ocaktan alıp blenderle yada çırpma teliyle iyice karıştırıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz.
Bir borcam alıp soğuk su ile çalkalayıp suyunu süzüyoruz ve üzerine muhallebimizi döküp buzdolabına atıyoruz.
Karamelin hazırlanışı; Toz şekerini bir tencereye alıp şekerin erimesini sağlıyoruz.
Şeker eriyip karamel rengini almaya başlayınca üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ilave edelim.
İlave ettiğimiz su şekerimizi katılaştıracaktır ama iyice karıştırınca şekerimiz eriyecektir.
Bir kaseye nişastayı ilave edip üzerine 1 su bardağı suyu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Nişastalı karışımımız pürüzsüz bir hal alınca karamel sosumuzun üzerine döküp,karıştırıyoruz.
Kaynayan ve kıvam almış sosumuzu buzdolabından çıkarmış olduğumuz muhallebimizin üzerine her yerine eşit şekilde döküp,bir spatula veya kaşık yardımıyla güzelce yayıyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Not:tatlımız bir gece buzdolabında dinlendirilirse lezzeti daha çok hoşunuza gidecektir.
Karamel Muhallebisi Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
1 litre süt
125 gram tereyağı (isteğe göre margarin de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker(şekeri çok seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz.
1 paket vanilya
Karamel sosu için;
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su (şekere eklenecek)
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
Karamel Muhallebisi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi hazırlanışı; Tereyağını bir tencereye alıp eritiyoruz.
Üzerine unu da ilave edip, unun rengi değişmeden biraz kavurup koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Koyulaşmış unumuza sütümüzü ilave edip kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayan süte şekerimizi de ilave edip koyulaşıncaya kadar durmadan karıştırıyoruz.
Koyulaşan muhallebimize vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ocaktan alıp blenderle yada çırpma teliyle iyice karıştırıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz.
Bir borcam alıp soğuk su ile çalkalayıp suyunu süzüyoruz ve üzerine muhallebimizi döküp buzdolabına atıyoruz.
Karamelin hazırlanışı; Toz şekerini bir tencereye alıp şekerin erimesini sağlıyoruz.
Şeker eriyip karamel rengini almaya başlayınca üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ilave edelim.
İlave ettiğimiz su şekerimizi katılaştıracaktır ama iyice karıştırınca şekerimiz eriyecektir.
Bir kaseye nişastayı ilave edip üzerine 1 su bardağı suyu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Nişastalı karışımımız pürüzsüz bir hal alınca karamel sosumuzun üzerine döküp,karıştırıyoruz.
Kaynayan ve kıvam almış sosumuzu buzdolabından çıkarmış olduğumuz muhallebimizin üzerine her yerine eşit şekilde döküp,bir spatula veya kaşık yardımıyla güzelce yayıyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Not:tatlımız bir gece buzdolabında dinlendirilirse lezzeti daha çok hoşunuza gidecektir.
Karamel Muhallebisi Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı