Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Karamel şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için tavaya şekeri alıp kısık ateşte orta ara karıştırarak erimeye bırakıyoruz.
Karamel rengini alınca suyu ek edip yeniden kısık ateşte şeker içerisinde büsbütün eriyene kadar keki kaynatıyoruz.
Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Akabinde öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
Büyük uzunluk kare borcama kek harcını boşaltıp evvelden ısıttığımız 180 derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk olan şerbeti döküyoruz.
Kek şerbetini çekene kadar muhallebisini hazırlıyoruz.
Bunun için verilen materyalleri vanilya hariç tel çırpıcı ile karıştırıp ocağa alıyoruz.
Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayıp göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için muhallebiyi mikser yardımıyla karıştırıp,şerbetini çeken tatlının üzerine döküp yayıyoruz.
En son üzerine hindistan cevizi döküp buzdolabına kaldırıyoruz.
En az üç saat beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Bir gece evvelce yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Karamel şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için tavaya şekeri alıp kısık ateşte orta ara karıştırarak erimeye bırakıyoruz.
Karamel rengini alınca suyu ek edip yeniden kısık ateşte şeker içerisinde büsbütün eriyene kadar keki kaynatıyoruz.
Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Akabinde öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
Büyük uzunluk kare borcama kek harcını boşaltıp evvelden ısıttığımız 180 derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk olan şerbeti döküyoruz.
Kek şerbetini çekene kadar muhallebisini hazırlıyoruz.
Bunun için verilen materyalleri vanilya hariç tel çırpıcı ile karıştırıp ocağa alıyoruz.
Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayıp göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için muhallebiyi mikser yardımıyla karıştırıp,şerbetini çeken tatlının üzerine döküp yayıyoruz.
En son üzerine hindistan cevizi döküp buzdolabına kaldırıyoruz.
En az üç saat beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Bir gece evvelce yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı