Son konular

Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı İçin Gereçler

Keki için;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Karamel şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistan cevizi

Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için tavaya şekeri alıp kısık ateşte orta ara karıştırarak erimeye bırakıyoruz.
Karamel rengini alınca suyu ek edip yeniden kısık ateşte şeker içerisinde büsbütün eriyene kadar keki kaynatıyoruz.
Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Akabinde öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
Büyük uzunluk kare borcama kek harcını boşaltıp evvelden ısıttığımız 180 derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk olan şerbeti döküyoruz.
Kek şerbetini çekene kadar muhallebisini hazırlıyoruz.
Bunun için verilen materyalleri vanilya hariç tel çırpıcı ile karıştırıp ocağa alıyoruz.
Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayıp göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için muhallebiyi mikser yardımıyla karıştırıp,şerbetini çeken tatlının üzerine döküp yayıyoruz.
En son üzerine hindistan cevizi döküp buzdolabına kaldırıyoruz.
En az üç saat beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Bir gece evvelce yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Karamel Şerbetli Muhallebili Enfes Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta 3 fincan şeker 4 fincan un 1 çay bardağı sut 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Karamel şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su Muhallebisi için; 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıbrıs Tatlısı (Karamel Tadında) Tarifi İçin Malzemeler Keki için 3 tane yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı robottan çekilmiş ceviz 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için 2 su bardağı su 1 buçuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Etimek için: 1 paket tuzsuz etimek 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su Muhallebi için: 750 ml süt (3,5 su bardağından biraz fazla) 1,5 tepeleme yemek kaşığı un 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta 0.5 su bardağı şeker 1 paket vanilin Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Muhallebili Şerbetli Tatlı (Mutlaka Denenmeli Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler Kek için; 1 su bardağı şeker 3 adet yumurta 3 türk kahvesi fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Muhallebisi için; 2,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker 3 dolu yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı hindistan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Üç Lezzet Bir Ortada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Materyaller Kemalpaşa tatlısı için; 1 paket kemal paşa 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Krema dolgusu için; 125 gr tereyağı yada margarin 1 çay bardağı un Yarım çay bardağı nişasta buğday yada mısır fark etmez 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt