Karamel Sos Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağından bir parmak az şeker
1,5 çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 kaşık tereyağı
Karamel Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri tavada kısık ateşte eritiyoruz.
Sürekli karıştırın başta topak topak olabilir sorun yok. Zamanla eriyor. Yakmamak için kısık orta ateş önemli.
Sonra suyumuzu kaynatıyoruz.
Eriyen şekere ekliyoruz.
Tereyağını da ekliyoruz eritiyor.
Biraz karıştırdıktan sonra sütün içinde erittiğimiz nişastayı yani nişastalı süt karışımını ekliyoruz.
Orta ateş beş altı dakikadan sonra süper karamelimiz hazır. Mükemmel karamel için sabır gerekli ama en güzel tarif bu. Ocaktan ilk aldığımızda size hala cıvık geliyor olabilir fakat buzdolabında soğuyunca istediğimiz kıvama geliyor ).
Karamel Sos Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağından bir parmak az şeker
1,5 çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 kaşık tereyağı
Karamel Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri tavada kısık ateşte eritiyoruz.
Sürekli karıştırın başta topak topak olabilir sorun yok. Zamanla eriyor. Yakmamak için kısık orta ateş önemli.
Sonra suyumuzu kaynatıyoruz.
Eriyen şekere ekliyoruz.
Tereyağını da ekliyoruz eritiyor.
Biraz karıştırdıktan sonra sütün içinde erittiğimiz nişastayı yani nişastalı süt karışımını ekliyoruz.
Orta ateş beş altı dakikadan sonra süper karamelimiz hazır. Mükemmel karamel için sabır gerekli ama en güzel tarif bu. Ocaktan ilk aldığımızda size hala cıvık geliyor olabilir fakat buzdolabında soğuyunca istediğimiz kıvama geliyor ).
Karamel Sos Tarifi Fotoğraflı Yapılışı