Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta (Oda sıcaklığında küçükse 6 adet )
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Sütlü şerbeti için
1 paket sıvı krema
1 litre süt
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
Karamel sosu için
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pandispanyası hazırlanır. Pandispanyası için yumurtalar, vanilin ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Güzelce kabartılır.
En az 6-7 dakika su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir mikserin düşük ayarında veya spatulayla homojen bir kıvam olana kadar karıştırılır.
Büyük dikdörtgen borcamın tabanı tereyağıla yağlanır. Kenarlarını yağlamıyoruz. Tutunup iyice kabarması için. Kek harcı aktarılır.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 35-40 dakika pişirilir. Yüksek ayarda pişerse üzeri hemen kızarıp içi hamur kalabilir. Üzeri hafif pembeleşince kürdan testi yapılıp kapatılır.
Kek pişerken karamel sos hazırlanır. Toz şeker teflon tavaya alınır ve eritilir. Erimeye başladığında kısık ateşte ara ara karıştırılır (Yanıksı tadı olmaması için) sonra tereyağı eklenir.
Bu şekilde daha parlak olacaktır. Eridiğinde 1 su bardağı su ilave edilir. Bu aşamada şeker sertleşiyor. Orta ateşte karıştırarak şeker eritilir. Sonrasında nişasta kalan 1 su bardağı suda çözdürülür ve tavaya aktarılır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynamaya başladığında kısık ateşte 3-4 dakika pişmeye bırakılır ve kıvam aldırılır. Kapatılıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuduğunda biraz daha koyulaşacaktır.
Sütlü şerbeti için gerekli malzemeler geniş bir kaseye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Pandispanya piştikten sonra ilk sıcağı geçince sütlü şerbet her yerine gezdirilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir (Vaktiniz varsa)
Üzeri için kremşanti hazırlanır. Soğuk sütle çırpılır. 2 yemek kaşığı kadar dekor için ayrılır. Pandispanyanın üzerine yerleştirilir. Spatulayla düzleştirilir. Karamel sos aktarılır.
Kalan kremşanti sıkma poşetine alınır ve ucu ince bir şekilde kesilir. Görseldeki gibi şeritler çekilir.
Kürdanla bir sıra ileri bir sıra geri çizgiler çizilir. Bu işlemi buzdolabına koymadan yapın. Daha güzel şekil alacaktır. 3-4 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Yapılışını püf noktalarıyla belirttim hazırlamadan önce dikkatli bir şekilde okuyalım. Üzerine beyaz çikolata sosuyla da dekor yapabilirsiniz.
Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta (Oda sıcaklığında küçükse 6 adet )
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Sütlü şerbeti için
1 paket sıvı krema
1 litre süt
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
Karamel sosu için
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pandispanyası hazırlanır. Pandispanyası için yumurtalar, vanilin ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Güzelce kabartılır.
En az 6-7 dakika su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir mikserin düşük ayarında veya spatulayla homojen bir kıvam olana kadar karıştırılır.
Büyük dikdörtgen borcamın tabanı tereyağıla yağlanır. Kenarlarını yağlamıyoruz. Tutunup iyice kabarması için. Kek harcı aktarılır.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 35-40 dakika pişirilir. Yüksek ayarda pişerse üzeri hemen kızarıp içi hamur kalabilir. Üzeri hafif pembeleşince kürdan testi yapılıp kapatılır.
Kek pişerken karamel sos hazırlanır. Toz şeker teflon tavaya alınır ve eritilir. Erimeye başladığında kısık ateşte ara ara karıştırılır (Yanıksı tadı olmaması için) sonra tereyağı eklenir.
Bu şekilde daha parlak olacaktır. Eridiğinde 1 su bardağı su ilave edilir. Bu aşamada şeker sertleşiyor. Orta ateşte karıştırarak şeker eritilir. Sonrasında nişasta kalan 1 su bardağı suda çözdürülür ve tavaya aktarılır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynamaya başladığında kısık ateşte 3-4 dakika pişmeye bırakılır ve kıvam aldırılır. Kapatılıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuduğunda biraz daha koyulaşacaktır.
Sütlü şerbeti için gerekli malzemeler geniş bir kaseye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Pandispanya piştikten sonra ilk sıcağı geçince sütlü şerbet her yerine gezdirilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir (Vaktiniz varsa)
Üzeri için kremşanti hazırlanır. Soğuk sütle çırpılır. 2 yemek kaşığı kadar dekor için ayrılır. Pandispanyanın üzerine yerleştirilir. Spatulayla düzleştirilir. Karamel sos aktarılır.
Kalan kremşanti sıkma poşetine alınır ve ucu ince bir şekilde kesilir. Görseldeki gibi şeritler çekilir.
Kürdanla bir sıra ileri bir sıra geri çizgiler çizilir. Bu işlemi buzdolabına koymadan yapın. Daha güzel şekil alacaktır. 3-4 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Yapılışını püf noktalarıyla belirttim hazırlamadan önce dikkatli bir şekilde okuyalım. Üzerine beyaz çikolata sosuyla da dekor yapabilirsiniz.
Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı