Karamela Armutlu Milfoy Nasıl Yapılır
Karamela Armutlu Milfoy Tarifi
imageskaramelaarmutlumilfoytarifiresimli5ad3e352ce67b
Malzemeler:
5 armut
5 yumurta sarısı
1 yumurta
10 yaprak milfoy hamuru
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
3 su bardağı sut
1 paket vanilya
Yapılışı:
Armutları soyduktan sonra ikiye kesin ve kocanlarını alın Tencereye koyup uzerine 150 gr (1,5 cay bardağı) şeker ve bir su bardağı su ekleyin Kapağını kapatarak 60 dakika civarında, armutlar yumuşayana kadar kaynatın ve sonra soğumaya bırakın Pastanın kreması icin ise, sutu celik tencerede ısıtın Başka bir kaba yumurta sarısını koyun ve 150 gr (15 cay bardağı) şeker ile vanilyayı ilave edin Cırpma teliyle 45 dakika cırparak, yumurta sarısını beyazlaştırın ve icine un ilave edip karıştırın Kaynar sutun yarısını harca dokerek telle karıştırıp elde ettiğiniz harcı tenceredeki kalan sutun icine dokun Devamlı karıştırarak, 34 dakika pişirin (yumuşak bir hamur halini alır) Ocaktaki karışımı duz, celik bir kaba boşaltın ve uzerine (kremanın uzerinin kurumaması icin) pudra şekeri serpin
10 cm karelik milfoy hamurunun yapraklarını fırın tepsisine yerleştirin Bir yumurtayı cırpıp fırcayla hamurların uzerine surun ve 200 derecede ısıtılmış fırına vererek 1520 dakika, hamurlar kızarana kadar pişirin
Karamela icin ise, bir cay bardağı şekeri bir tavaya koyup ocağa alın ve uzerine bir corba kaşığı su ekleyin Şekeri yakarak kahverengi bir hal alana kadar pişirin ve icine yarım cay bardağı su ilave ederek tekrar ateşe alın Koyu bir şurup halini alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın, donmamasına dikkat edin
Borekleri ortadan ikiye ayırın ve alta gelen kısıma pasta kremasından iki kaşık koyarak duzeltin Kremanın uzerine suzulmuş ve dilimlenmiş yarım armut yerleştirin Armutun uzerine karameladan dokun En uzerine boreğin ikinci kısmını kapak gibi yerleştirin Diğer tatlılara da aynı işlemi yaparak servis edin
Karamela Armutlu Milfoy Tarifi
imageskaramelaarmutlumilfoytarifiresimli5ad3e352ce67b
Malzemeler:
5 armut
5 yumurta sarısı
1 yumurta
10 yaprak milfoy hamuru
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
3 su bardağı sut
1 paket vanilya
Yapılışı:
Armutları soyduktan sonra ikiye kesin ve kocanlarını alın Tencereye koyup uzerine 150 gr (1,5 cay bardağı) şeker ve bir su bardağı su ekleyin Kapağını kapatarak 60 dakika civarında, armutlar yumuşayana kadar kaynatın ve sonra soğumaya bırakın Pastanın kreması icin ise, sutu celik tencerede ısıtın Başka bir kaba yumurta sarısını koyun ve 150 gr (15 cay bardağı) şeker ile vanilyayı ilave edin Cırpma teliyle 45 dakika cırparak, yumurta sarısını beyazlaştırın ve icine un ilave edip karıştırın Kaynar sutun yarısını harca dokerek telle karıştırıp elde ettiğiniz harcı tenceredeki kalan sutun icine dokun Devamlı karıştırarak, 34 dakika pişirin (yumuşak bir hamur halini alır) Ocaktaki karışımı duz, celik bir kaba boşaltın ve uzerine (kremanın uzerinin kurumaması icin) pudra şekeri serpin
10 cm karelik milfoy hamurunun yapraklarını fırın tepsisine yerleştirin Bir yumurtayı cırpıp fırcayla hamurların uzerine surun ve 200 derecede ısıtılmış fırına vererek 1520 dakika, hamurlar kızarana kadar pişirin
Karamela icin ise, bir cay bardağı şekeri bir tavaya koyup ocağa alın ve uzerine bir corba kaşığı su ekleyin Şekeri yakarak kahverengi bir hal alana kadar pişirin ve icine yarım cay bardağı su ilave ederek tekrar ateşe alın Koyu bir şurup halini alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın, donmamasına dikkat edin
Borekleri ortadan ikiye ayırın ve alta gelen kısıma pasta kremasından iki kaşık koyarak duzeltin Kremanın uzerine suzulmuş ve dilimlenmiş yarım armut yerleştirin Armutun uzerine karameladan dokun En uzerine boreğin ikinci kısmını kapak gibi yerleştirin Diğer tatlılara da aynı işlemi yaparak servis edin