Son konular

Karamelize Etimek Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
15 tane tuzsuz etimek
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 kaşık tereyağı
8 kaşık şeker
Son olarak
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Fındık içi üzerine serpmek için


Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tencereye 1. 5 su bardağı şeker koyup eritiyoruz.
Kremalize olunca 2 su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıkca eriyor ve 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
Borcama etimekleri seriyoruz ve karamelize olmuş şekerli suyu etimeklerin üzerine birinci sıcağı çıkınca döküyoruz.
Muhallebisi için tencereye sütü, unu, vanilyayı ve şekeri alıyoruz karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Katılaşınca üzerine tereyağını atıp eriyince ocaktan alıp etimeklerin üzerine döküyoruz.
Kremşanti için 1 paket kremşantiyi sütle çırpıp dolaba atıyoruz.
Soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi döküp isteğe bağlı fıstık yada fındık la servis yapıyoruz.
Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt