SoruCevap
Yeni Üye
Karamelizeli Kabak Tatlısı (Böylesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı İçin Malzemeler
2 kilo dilim bal kabak
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su (Karamelize ederken eklenecek)
2 tane karanfil
Üzerine
Ceviz tahin
Kaymak
Karamelizeli Kabak Tatlısı (Böylesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soyulmuş yıkanmış doğranmış kabaklarımızı tencereye dizelim.
Üzerine şekerin 2 su bardağını ekleyelim. Geceden sabaha kadar kendi kendine sulanacaktır (kendi suyuyla daha lezzetli pişiyor )
Sulanan kabaklarımızı ocağa alalım.
Önce yüksek ateşte sonra altını kısalım çatal ile şişmesini denetim edelim (her kabak cinsi farklıdır pişme müddeti de değişir )
Diğer taraftan şekeri tavaya alalım.
Ocağın altını kısalım. Kaşık kullanmadan şekerin erimesini bekleyelim yakmayalım eriyen keramelize olan şekerin üzerine 2 su bardağı bardak suyu ek edelim sertleşecek şeker problem değil şeker eriyene denk ocaktan almayalım eriyen şekeri ocaktan alalım.
Karamelizeli şerbeti kabakların üzerine dökelim fırın tepsisine alalım.
Üzeri kızarana denk pişirelim.
Kabaklarımızı dışı çıtır çıtır olup içi lokum üzere yumuşacık olacak kozadan kabaklarımızı soğumasını bekleyelim.
Serviste üzerine tahinle ceviz modülü isteyen kaymak ile yapabilir bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Karamelizeli Kabak Tatlısı (Böylesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo dilim bal kabak
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su (Karamelize ederken eklenecek)
2 tane karanfil
Üzerine
Ceviz tahin
Kaymak
Karamelizeli Kabak Tatlısı (Böylesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soyulmuş yıkanmış doğranmış kabaklarımızı tencereye dizelim.
Üzerine şekerin 2 su bardağını ekleyelim. Geceden sabaha kadar kendi kendine sulanacaktır (kendi suyuyla daha lezzetli pişiyor )
Sulanan kabaklarımızı ocağa alalım.
Önce yüksek ateşte sonra altını kısalım çatal ile şişmesini denetim edelim (her kabak cinsi farklıdır pişme müddeti de değişir )
Diğer taraftan şekeri tavaya alalım.
Ocağın altını kısalım. Kaşık kullanmadan şekerin erimesini bekleyelim yakmayalım eriyen keramelize olan şekerin üzerine 2 su bardağı bardak suyu ek edelim sertleşecek şeker problem değil şeker eriyene denk ocaktan almayalım eriyen şekeri ocaktan alalım.
Karamelizeli şerbeti kabakların üzerine dökelim fırın tepsisine alalım.
Üzeri kızarana denk pişirelim.
Kabaklarımızı dışı çıtır çıtır olup içi lokum üzere yumuşacık olacak kozadan kabaklarımızı soğumasını bekleyelim.
Serviste üzerine tahinle ceviz modülü isteyen kaymak ile yapabilir bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Karamelizeli Kabak Tatlısı (Böylesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı