Karamelli Çikolatalı Tart Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tanımı İçin Materyaller

Keki için:
2 yumurta (oda ısısında)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un (elenmiş)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 vanilya
Karameli için:
1 su bardağı şeker
1 kutu süt kreması (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
Ganajı için:
1 çay bardağı krema
80 gram bitter çikolata

Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tanımı Yapılışı

Kek gereçlerini çırparak kek harcını margarinle yağlanmış tart kalıbına döküp 170* derece ısıtılmış fırında 15 -20 dk pişirin.
Fırından çıktıktan sonra birinci sıcağı çıkınca servis tabağına aykırı çevirin.
Karameli için, şekeri ufak bir tencereye alın. Kısık ateşte sıvılaşmasını bekleyin, sonra en kısık ayara alın.
Kaşıkla karıştırarak şekerin yanmadan erimesini sağlayın.
Şeker büsbütün eriyip hiç topak kalmayınca tereyağı ekleyin ve süratlice karıştırın.
Tereyağı da eriyince oda sıcaklığındaki kremayı ekleyin.
Bu evrede karamelin yanmaması için ocağın altını kapatın ve karıştırmaya devam edin.
Şeker soğuk olan kremayla buluşunca kaskatı kesilecektir.
Daha sonra tekrar kısık ateşte kaynatın ve karameli eritin.
Şekerler büsbütün eriyene kadar daima karıştırmaya devam edin, sonra ocaktan alın.
Oda sıcaklığına gelince kekin üzerine döküp yayın. Buzdolabında 1 -2 saat bekletin.
Ganaj için, kremayı ufak bir tavaya alıp kaynayana kadar ısıtıyoruz.
İçine çikolatayı atıp eriyoruz, oda ısısına geldiğinde dolaptan keki çıkarın ve karamelin üzerine, ganajı dökün.
En az 1 saat buzdolabında dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyerek servis edin.
 
Üst Alt