Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket etimek (Daha az kullandım)
Karamel için;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı şeker
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karameli için şeker tavaya konulur ve rengi dönene kadar karıştırılır.
Rengi döndükten sonra 2 su bardağı su eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Eridikten sonra 5 dakika kaynatılır.
Muhallebi için; tüm gereçler konulur ve karıştırılarak pişirilir.
Borcama etimekler dizilir. Karamel sos dökülür. Sonra da pişen muhallebi dökülür. Soğumaya bırakılır.
1 su bardağı süt ile kremşanti hazırlanır.
Etimeklerin üzerindeki muhallebi soğuduktan sonra kremşanti yayılır ve hindistan cevizi ile süslenir.
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket etimek (Daha az kullandım)
Karamel için;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı şeker
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karameli için şeker tavaya konulur ve rengi dönene kadar karıştırılır.
Rengi döndükten sonra 2 su bardağı su eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Eridikten sonra 5 dakika kaynatılır.
Muhallebi için; tüm gereçler konulur ve karıştırılarak pişirilir.
Borcama etimekler dizilir. Karamel sos dökülür. Sonra da pişen muhallebi dökülür. Soğumaya bırakılır.
1 su bardağı süt ile kremşanti hazırlanır.
Etimeklerin üzerindeki muhallebi soğuduktan sonra kremşanti yayılır ve hindistan cevizi ile süslenir.
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı