Karamelli Kabak Tatlısı Kestane Şekeri Tadında Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo balkabağı
8 su bardağı toz şeker 200mllik klasik su bardağı
2 tane çubuk tarçın
4 tane karanfil
Karamelli Kabak Tatlısı Kestane Şekeri Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları dilediğiniz boyutta doğrayın.
Toz şekerin 6 bardaklık kısmını kabakların üzerine dökelim. Tarçın ve karanfili atıp, kapağını kapatayım bir gece bekletelim suyunu salması için daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı pişirelim.
Tamamen yumuşamaya yakın şekerin 2 bardaklık kısmını dikkatlice karamelize edelim.
Karamel yaparken şeker eriyemeye kadar kaşık değdirmeyin şeker biraz eridikten sonra tahta kaşık kullanın şeker yanarsa bütün her şey mahfolur o yüzden tecrübeli değilseniz çok dikkatli olmalısınız. Yoksa hem o kadar şekere hem de kabağa yazık olur.
Karameli yaptıktan sonra direk kabakların üzerine dökebilirsiniz ya da benim gibi biraz şu dökerek karameli yumuşatabilirsiniz.
Her iki yöntemle de sıkıntı olmuyor karamelin üzerine şu dökerseniz dikkatli olun birden buhar çıkıyor fokurduyor şeker donacaktır sonra karıştırıp kaynayınca tekrar eriyecektir ve direk kabakların üzerine dökebilirsiniz.
Biraz da karamel ile kaynattıktan sonra büyük boy borcama kabakları dizelim üzerine şerbeti n yarısını gezdirelim.
175 derecelik ısıtılmış fırına gönderelim üzeri güzelce kızarınca fırından alalım. Lokum gibi. Kestane şekeri tadında kabaklarımız hazır. Afiyet olsun.
Karamelli Kabak Tatlısı Kestane Şekeri Tadında Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo balkabağı
8 su bardağı toz şeker 200mllik klasik su bardağı
2 tane çubuk tarçın
4 tane karanfil
Karamelli Kabak Tatlısı Kestane Şekeri Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları dilediğiniz boyutta doğrayın.
Toz şekerin 6 bardaklık kısmını kabakların üzerine dökelim. Tarçın ve karanfili atıp, kapağını kapatayım bir gece bekletelim suyunu salması için daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı pişirelim.
Tamamen yumuşamaya yakın şekerin 2 bardaklık kısmını dikkatlice karamelize edelim.
Karamel yaparken şeker eriyemeye kadar kaşık değdirmeyin şeker biraz eridikten sonra tahta kaşık kullanın şeker yanarsa bütün her şey mahfolur o yüzden tecrübeli değilseniz çok dikkatli olmalısınız. Yoksa hem o kadar şekere hem de kabağa yazık olur.
Karameli yaptıktan sonra direk kabakların üzerine dökebilirsiniz ya da benim gibi biraz şu dökerek karameli yumuşatabilirsiniz.
Her iki yöntemle de sıkıntı olmuyor karamelin üzerine şu dökerseniz dikkatli olun birden buhar çıkıyor fokurduyor şeker donacaktır sonra karıştırıp kaynayınca tekrar eriyecektir ve direk kabakların üzerine dökebilirsiniz.
Biraz da karamel ile kaynattıktan sonra büyük boy borcama kabakları dizelim üzerine şerbeti n yarısını gezdirelim.
175 derecelik ısıtılmış fırına gönderelim üzeri güzelce kızarınca fırından alalım. Lokum gibi. Kestane şekeri tadında kabaklarımız hazır. Afiyet olsun.
Karamelli Kabak Tatlısı Kestane Şekeri Tadında Tarifi Fotoğraflı Yapılışı