Son konular

Karamelli Kaşık Tatlısı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
500 milim süt
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
100 ml krema
12 adet oreo (Veya 1 paket negro)
Karamel sos için;
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
100 ml krema

Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce karamel sosu hazırlayarak başlayalım: toz şekeri yanmaz yapışmaz bir tavaya alıp kısık ateşte erimesini bekleyelim.
Tamamen eridikten sonra karıştıralım ve tereyağı ekleyelim. Azar azar kremayı ekleyelim bir yandan karıştıralım. Eğer krema soğuk olursa karamel sertleşecektir o nedenle kremayı kullanmadan yarım saat önce dışarıda bekletirseniz çok iyi olur.
Karameli kullanmak daha kolay olsun diye çift kat buzdolabı poşetine koydum; ucunu delerek dökmek için pratik oluyor.
Karamelin kıvamı çok sıvı olmamalı. Fakat karamel sos yapmak yerine hazır da kullanabilirsiniz. Kullanmadan evvel karamelin soğuk olması gerekiyor.
Bisküvilerin arasındaki kremayı bıçakla sıyırarak ayıralım. Bisküvileri rondodan hafif taneli olacak şekilde geçirelim.
Muhallebi malzemelerini tencereye ekleyelim ve ocağa almadan önce iyice çırpalım. Göz göz olunca (görseldeki gibi) karamelden kalan kremayı ekleyelim.
Karamel sos hazır kullanacaksanız krema kullanmasanız da olur fakat o zaman muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra iyice çırpmanız gerekir.
İki-üç dakika çırptıktan sonra kaplara pay edelim. Muhallebi soğuyunca üzerine bisküvi; onun da üzerine biraz karamel gezdirelim (Muhallebi ve karamel soğuk olmazsa birbirlerine karışıyorlar dikkat edelim).
Bir gece bekletirseniz muhteşem oluyor. Dilerseniz muhallebinin üzerine çilek veya muz dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Şahane Lezzette Kaşık Tatlısı Karamelli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler Bardak ölçüsü: 200 ml 1 litre süt (1 litre sütün 1 su bardaklık kısmı nişastayı açmak için) 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı toz şeker 7 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet vanilya şekeri 3 yemek kaşığı krema 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Muhallebisi için materyaller 1 litre süt 125 gram tereyağı yahut margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya Karamel sos için 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım su bardağı sıvı krema ( 200 ml paketin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kedidilli Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı şeker (Ben 3 yemek kaşığı attım) 3 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarisi 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı labne peyniri veya 1 paket toz kremşanti 1 paket kedidilli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Karamelli Sütlü Tatlı (Karamel Aşkına) Tanımı İçin Materyaller 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un Yarım paket sıvı krema 1 yumurta sarısı Yarım paket vanilya Karamelli Sütlü Tatlı (Karamel Aşkına) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kısık ateşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Karamelli Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kakaolu petibör 1 paket sade petibör ️Karamelli krema; Yarım su bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 2 adet yumurta sarısı 2 su bardağından biraz fazla süt 2 yemek kaşığı tereyağ 1 kutu krema Üzeri için; 1 pk kremşanti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt