Karamelli Muhallebi Tavukgöğsü Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi İçin
1 litre süt
125 ve tereyağ yahut margarin
125 gr süt kreması (1 kutunun yarısı)
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Karameli İçin
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta (Açmak için 1 su bardağı daha su)
1 tatlı kaşığı tereyağ
125 gr süt kreması (1 kutunun yarısı)
Nişasta istemeyen kullanmayabilir.
Karamelli Muhallebi Tavukgöğsü Tanımı Yapılışı
Muhallebisi için tereyağ yahut margarin yanmaz bir tencerede eritilir un ek edilir ve bir kaç dakika kokusu çıkana kadar yağ ile kavrulur.
Daha sonra şeker, süt ve krema ek edilir. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve şekerli vanilin eklenir 5 dakika kadar mikserle çırpılır.
Kaselere yahut küçük kuplara paylaştırılır.
Karamel için geniş bir teflon tavaya şeker yayılır. Kısık ateşte şeker eridikten sonra yarım su bardağı su ek edilir.
Şeker katılaşacaktır fakat sabırla karıştırarak şeker eritilir. Şeker eridikten sonra 1 su bardağı ile açılan nişasta eklenir ve karıştırılır. Kaynadıktan sonra kreması eklenir, karıştırılır.
En son tereyağı eklenir ve karıştırılır. Soğuyan muhallebinin üzerine bekletmeden sıcak karamel paylaştırılır.
Üzeri istenilen formda süslenir ve birkaç saat buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun.
Muhallebi İçin
1 litre süt
125 ve tereyağ yahut margarin
125 gr süt kreması (1 kutunun yarısı)
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Karameli İçin
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta (Açmak için 1 su bardağı daha su)
1 tatlı kaşığı tereyağ
125 gr süt kreması (1 kutunun yarısı)
Nişasta istemeyen kullanmayabilir.
Karamelli Muhallebi Tavukgöğsü Tanımı Yapılışı
Muhallebisi için tereyağ yahut margarin yanmaz bir tencerede eritilir un ek edilir ve bir kaç dakika kokusu çıkana kadar yağ ile kavrulur.
Daha sonra şeker, süt ve krema ek edilir. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve şekerli vanilin eklenir 5 dakika kadar mikserle çırpılır.
Kaselere yahut küçük kuplara paylaştırılır.
Karamel için geniş bir teflon tavaya şeker yayılır. Kısık ateşte şeker eridikten sonra yarım su bardağı su ek edilir.
Şeker katılaşacaktır fakat sabırla karıştırarak şeker eritilir. Şeker eridikten sonra 1 su bardağı ile açılan nişasta eklenir ve karıştırılır. Kaynadıktan sonra kreması eklenir, karıştırılır.
En son tereyağı eklenir ve karıştırılır. Soğuyan muhallebinin üzerine bekletmeden sıcak karamel paylaştırılır.
Üzeri istenilen formda süslenir ve birkaç saat buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun.