Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
150gram margarin yada tereyağ
1 paket vanilya
İsteğe bağlı krem şanti veya sıvı krema
Karamel için
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Karamelli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için tenceremize margarin yada tereyağı eritip unu kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
Sonra yavaş yavaş sütü ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.
Kaynağınca sıvı krema ekleyecekseniz soğumasını bekleyip ekleyebilirsiniz.
Kuplarımızı sudan geçirip içlerine muhallebimizi 1-2parmak eksik doldurun. 1 kasede nişasta ve suyu iyice karıştırın.
Karamel için.Şekeri tencereye alıp kısık ateşte tamamen eriyinceye kadar karıştırın eriyince suyu ekleyin. Katılaşacaktır sürekli karıştırın karemel tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Yaptığımız nişasta ve su karışımını ekleyerek 1 dakika kadar kaynamasına izin verin.
Muhallebilerimizin üstüne eşit bişekilde dökelim ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Karamelli Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
150gram margarin yada tereyağ
1 paket vanilya
İsteğe bağlı krem şanti veya sıvı krema
Karamel için
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Karamelli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için tenceremize margarin yada tereyağı eritip unu kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
Sonra yavaş yavaş sütü ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.
Kaynağınca sıvı krema ekleyecekseniz soğumasını bekleyip ekleyebilirsiniz.
Kuplarımızı sudan geçirip içlerine muhallebimizi 1-2parmak eksik doldurun. 1 kasede nişasta ve suyu iyice karıştırın.
Karamel için.Şekeri tencereye alıp kısık ateşte tamamen eriyinceye kadar karıştırın eriyince suyu ekleyin. Katılaşacaktır sürekli karıştırın karemel tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Yaptığımız nişasta ve su karışımını ekleyerek 1 dakika kadar kaynamasına izin verin.
Muhallebilerimizin üstüne eşit bişekilde dökelim ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Karamelli Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı