Son konular

Karamelli Muhallebi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karamelli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
125 gr margarin ya da tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağından biraz az şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı terayağı yahut margarin
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
Ceviz (siz dilediğinizi süsleyebilirsiniz)

Karamelli Muhallebi Tanımı Yapılışı

Muhallebi için tencerede margarin ya da tereyağını eritelim.
Unu ekleyip 3 dk kavuralım.
1 litre sütü ekleyip, şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca 1 paket vanilyayı ekleyip 1 – 2 defa karıştırıp altını kapatalım. Mikserle 3 dk çırpalım.
Borcamı ıslatalım ve muhallebimizi dökelim. Dinlenmeye bırakalım.
Karamel için bir kaba 1 su bardağı sütü nişasta ile karıştıralım.
Bir tavaya şekeri koyalım ve kaşık değdirmeden orta ara tavayı sallayarak eritelim.
Eşit erimesi için. Hepsi eriyince tahta kaşıkla 1-2 karıştırıp 2 yemek kaşığı terayağı yahut margarini ekleyelim.
Daha sonra yaptığımız sütlü karışımı ekleyelim. Ve özdeşene kadar karıştıralım.
Ve karamelimiz hazır. Muhallebimizin üzerine dökelim.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra süsleyelim.
afiyet olsun
 
Üst Alt