Karamelli Sütlü İrmik Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Karamelli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için malzemeler️;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 paket vanilin
1 lt süt yani 5 su bardağı süt
Karameli için malzemeler️;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 yemek kaşığı nişasta mısır yada buğday nişastası

Karamelli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 lt sütünüzü bir tencereye alıp üzerine irmiğimi, şekeri ve hindistan cevizi ekleyip karıştırıp kısık ateşte kaynamaya alın.Ara orta karıştırınki tabanı tutmasın.
Kaynamaya başlayınca üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin kıvamını alıncaya kadar kaynatın.
Kıvam alınca vanilin ekleyip karıştırın.
Yıkadığınız rastgele bir kabınıza boşaltıp ılıyınca buzdolabına alın.
Daha sonra 1 bardak sütün içine 1 yemek kaşığı kaşığı nişastayı ekleyin ve pürüsüz hale getirin.
Sonra bir tencereye şekerinizi alıp kısık ateşte şekerin erimesini sağlayın.
Eriyen şekerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eriyince üzerine süt nişasta karışımını ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın.
En son karamelinizi soğumuş tatlınızın üzerine dökün soğuyunca servis edin.
İsterseniz muhallebisine 1 limon yahut portakal kabuğu rendeside ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Karamelli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt