Son konular

Karanfilli Tarçınlı Taze Kayısı Reçeli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karanfilli Tarçınlı Taze Kayısı Reçeli Tanımı İçin Gereçler
10-15 adet minik uzunluk taze kayısı
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Nohut kadar 1 adet limon tuzu
3-4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın

Karanfilli Tarçınlı Taze Kayısı Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Taze kayısıları yıkadıktan sonra ikiye keselim çekirdeği çıkaralım tencereye koyalım üzerine bir bardak şeker bir bardak su dökelim.
Sabaha kadar bu halde bekletelim sabahleyin kayısıları bir diğer tencereye koyalım tabanında kalan şekerin üzerine bir bardak su kalan bir şekeri karıştıralım.
Tencereye koyalım bu formda orta ateşte kaynatalım fokurdayınca karanfili tarçıni koyalım ocağın altını kısalım 30-35 dakika kaynatalım.
Orta ara üzerinden köpükleri bir tabağa alalım 30 dakika sonra limon tuzu koyup bir kez karıştıralım 5-6 dakika pişirelim biraz soğuyunca kavanoza koyalım.
Ağzını yeni bir kapakla kapatalım soğuyunca buzdolabında koruma edelim afiyet olsun ben az yaptım malzemeyi çoğaltırsanız çok olur.
 
Üst Alt