Kare Borcamda Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet muz
Keki için;
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1/4 (çeyrek) çay bardağı süt
Yarım çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
Kabartma tozu
Vanilin
1,5 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için;
3,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı şeker
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Vanilin
Ganaj için;
200 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı damla çikolata
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Kare Borcamda Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sütü ekleyip biraz karıştırdıktan sonra diğer kuru malzemeleri de ekleyip çırptıktan sonra, yağladığımız kare borcama döküp 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz.
Muhallebisi için vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilini ekleyip blendırla 10-15 saniye karıştırıyoruz.
Ganaj için kremayı bir tencere de ısıtıp kaynama noktasına gelince çikolatayı atıp çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra ocaktan alıp tereyağını koyuyoruz ve oda eriyene kadar karıştırıyoruz ve ganaj da hazır.
Şimdi tüm malzemeleri birleştirme zamanı .
Kekimizi fırından alıp ilk sıcağı çıkınca sütle ıslatıyoruz.
Daha sonra kek ve muhallebi soğuduktan sonra muhallebiyi kekin üzerine döküp düzeltiyoruz.
Daha sonra muzlarımızı ikiye bölüp üçer üçer diziyoruz.
Son olarak ganajımızı da önce muzların üzerine olmak üzere tatlının her tarafına döküyoruz ve üzerini de ceviz içiyle süsleyip servise hazır ediyoruz. Afiyet olsun .
Kare Borcamda Malaga Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet muz
Keki için;
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1/4 (çeyrek) çay bardağı süt
Yarım çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
Kabartma tozu
Vanilin
1,5 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için;
3,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı şeker
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Vanilin
Ganaj için;
200 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı damla çikolata
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Kare Borcamda Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sütü ekleyip biraz karıştırdıktan sonra diğer kuru malzemeleri de ekleyip çırptıktan sonra, yağladığımız kare borcama döküp 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz.
Muhallebisi için vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilini ekleyip blendırla 10-15 saniye karıştırıyoruz.
Ganaj için kremayı bir tencere de ısıtıp kaynama noktasına gelince çikolatayı atıp çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra ocaktan alıp tereyağını koyuyoruz ve oda eriyene kadar karıştırıyoruz ve ganaj da hazır.
Şimdi tüm malzemeleri birleştirme zamanı .
Kekimizi fırından alıp ilk sıcağı çıkınca sütle ıslatıyoruz.
Daha sonra kek ve muhallebi soğuduktan sonra muhallebiyi kekin üzerine döküp düzeltiyoruz.
Daha sonra muzlarımızı ikiye bölüp üçer üçer diziyoruz.
Son olarak ganajımızı da önce muzların üzerine olmak üzere tatlının her tarafına döküyoruz ve üzerini de ceviz içiyle süsleyip servise hazır ediyoruz. Afiyet olsun .
Kare Borcamda Malaga Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı