karides sote tarifi
karides nasıl pişirilir
karides yemekleri
Karides sote icin gerekeli Malzemeler (2 kişilik)
150 gr haşlanmış, ayıklanmış karides
1 corba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tane taze soğan
1 Turk kahvesi fincanı beyaz şarap
1 cay kaşığı toz kırmızı biber
4 adet kakuli
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Karides sote yapımı:
1 Bir tavada tereyağını eritin, dovulmuş sarımsağı kavurun
2 Karidesleri ekleyin ve yuksek ateşte, tavayı sallayarak devamlı karıştırın
3 Beyaz şarap ve baharatları ekleyin
4 Bir turk kahve fincanı soğuk suda mısır nişastasını eritin ve tavaya ekleyin
5 Nişasta koyulaşınca, yeşil kısımlarıyla beraber ince kıydığınız taze soğanı da koyup ocağı kapatın
6 Karidesleri sıcak servis yapın
Onemli:
Karidesi taze alıp kendiniz işlerseniz, daha ekonomik olur
Taze karides satın aldığınızda, buyuk bir tencerede su kaynatın Karidesleri 10 dakika kadar bu suda haşlayın Soğuk sudan gecirdiğiniz karideslerin, once kafasını koparın, daha sonra dış kabuğunu soyun ve kuyruğunu cıkarın Ayıkladığınız karideslerin, kullanmadığınız kısmını porsiyonluk poşetleyin ve derin dondurucuda saklayın
Karidesi sotelerken dilerseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz
Onceden haşlanmış karidesi, soteleme işlemi 10 dakikadan az surduğu icin, sofraya oturmadan hemen hazırlayabilirsiniz
alıntı
karides nasıl pişirilir
karides yemekleri
Karides sote icin gerekeli Malzemeler (2 kişilik)
150 gr haşlanmış, ayıklanmış karides
1 corba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tane taze soğan
1 Turk kahvesi fincanı beyaz şarap
1 cay kaşığı toz kırmızı biber
4 adet kakuli
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Karides sote yapımı:
1 Bir tavada tereyağını eritin, dovulmuş sarımsağı kavurun
2 Karidesleri ekleyin ve yuksek ateşte, tavayı sallayarak devamlı karıştırın
3 Beyaz şarap ve baharatları ekleyin
4 Bir turk kahve fincanı soğuk suda mısır nişastasını eritin ve tavaya ekleyin
5 Nişasta koyulaşınca, yeşil kısımlarıyla beraber ince kıydığınız taze soğanı da koyup ocağı kapatın
6 Karidesleri sıcak servis yapın
Onemli:
Karidesi taze alıp kendiniz işlerseniz, daha ekonomik olur
Taze karides satın aldığınızda, buyuk bir tencerede su kaynatın Karidesleri 10 dakika kadar bu suda haşlayın Soğuk sudan gecirdiğiniz karideslerin, once kafasını koparın, daha sonra dış kabuğunu soyun ve kuyruğunu cıkarın Ayıkladığınız karideslerin, kullanmadığınız kısmını porsiyonluk poşetleyin ve derin dondurucuda saklayın
Karidesi sotelerken dilerseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz
Onceden haşlanmış karidesi, soteleme işlemi 10 dakikadan az surduğu icin, sofraya oturmadan hemen hazırlayabilirsiniz
alıntı