Karidesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
400 gram uzun makarna
Haşlamak için su
Ispanaklı sos için;
1 deste ıspanak
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karidesi sos için ;
200 gram karides
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
250 ml sıvı krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
Karidesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanımızı küp küp doğrayıp tavanın içerisine alıyoruz yağ ile kavuruyoruz.
Önceden hazırladığımız bir deste ince ince doğranmış ıspanağı pembeleşen soğanımızın üzerine ekliyoruz.
Ispanak pişene kadar kavuruyoruz tuzunu ekliyoruz kenarda bekletiyoruz.
O sırada makarnamızı bol su ile haşlıyoruz.
Makarna haşlanırken temizlenmiş karidesleri un kekiğe bunuyoruz.
Ardından orta ateşte tavamıza bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağını katıp hafif yağ kızdıktan sonra karidesleri pişiriyoruz yaklaşık 10- 15 dakika arası.
Pişen karideslerimize bir diş sarımsağı ekledikten sonra kremamızı da ekliyoruz.
Üzerine köri baharatını kattıktan sonra krema kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Kıvam alan karidesli sosumuzu ıspanaklı sos ile birleştiriyoruz.
Makarnamızı haşladığımız tenceresine alıp üzerine karidesli ıspanaklı sosu ekleyip iyice karıştırıyoruz( ocak açık bir şekilde)
İyice karışan ısınan makarnalarımızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ben üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile servis ettim.
Karidesli Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
400 gram uzun makarna
Haşlamak için su
Ispanaklı sos için;
1 deste ıspanak
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karidesi sos için ;
200 gram karides
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
250 ml sıvı krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
Karidesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanımızı küp küp doğrayıp tavanın içerisine alıyoruz yağ ile kavuruyoruz.
Önceden hazırladığımız bir deste ince ince doğranmış ıspanağı pembeleşen soğanımızın üzerine ekliyoruz.
Ispanak pişene kadar kavuruyoruz tuzunu ekliyoruz kenarda bekletiyoruz.
O sırada makarnamızı bol su ile haşlıyoruz.
Makarna haşlanırken temizlenmiş karidesleri un kekiğe bunuyoruz.
Ardından orta ateşte tavamıza bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağını katıp hafif yağ kızdıktan sonra karidesleri pişiriyoruz yaklaşık 10- 15 dakika arası.
Pişen karideslerimize bir diş sarımsağı ekledikten sonra kremamızı da ekliyoruz.
Üzerine köri baharatını kattıktan sonra krema kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Kıvam alan karidesli sosumuzu ıspanaklı sos ile birleştiriyoruz.
Makarnamızı haşladığımız tenceresine alıp üzerine karidesli ıspanaklı sosu ekleyip iyice karıştırıyoruz( ocak açık bir şekilde)
İyice karışan ısınan makarnalarımızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ben üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile servis ettim.
Karidesli Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı