Son konular

Karınca Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karınca Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta (m boy)
180 gram şeker
1 tutam tuz
1 paket vanilya şekeri
150 ml sıvı yağ
150 ml süt
250 gram un
1 paket kabartma tozu
100 gram çikolata parçaları
Üzeri için:
150 gram bitter küvertür
20 gram sütlü küvertür

Karınca Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları şeker, tuz ve vanilya şekeri ile krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çırpın. Yağı ve sütü ekleyip mixerle düşük ayarda kısaca karıştırın.
Unu kabartma tozu ile karıştırın ve hamurun içine eleyin ve karıştırın.
Son olarak çikolatayı ekleyin ve dikkatlice spatula ile hamura karıştırın.
Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 45 dakika pişirin.
Daha sonra fırından çıkarıp 10 dakika bekletin.
Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Soğumuş keki dilimleyerek servis yapın.
Üzeri için: Kuvertürü benmari tekniği ile eritin ve kekin üzerine yayın. İstediğiniz üzere süsleyin.
Çikolata donuncaya kadar bekletin ve dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun!.
Karınca Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt