Son konular

Karışık Ekşili Kuru Dolma (Adana Usulü)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karışık Ekşili Kuru Dolma (Adana Usulü) Tanımı İçin Gereçler
8 adet kuru patlıcan
8 adet kuru biber
8 adet kuru kabak
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük uzunluk soğan
Diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı sumak (Silme)
1 tatlı kaşığı pul biber
7-8 kısım maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (Silme)
Sosu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Karışık Ekşili Kuru Dolma (Adana Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kurularımızı yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip 10-15 dakika kadar kaynatıp soğuk suya alıp süzüyoruz. Iç harcını hazırlamak için tavaya zeytinyağı ile birlikte ince doğradığımız soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
Akabinde salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra yıkanmış pirinçleri ek edip kavurma sürecine devam ediyoruz.
Son olarak baharatlarını, rendelenmiş sarımsağı ve domates rendesini de ek edip, biraz da bu biçimde kavurduktan sonra bir çay bardağı sıcak su ek edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
İç harcımız suyunu çekip demlendikten sonra ince kıydığımız maydanozları ve nar ekşisini de ek edip iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.
Kuruları doldurmak için yarısına gelecek formda iç harcından doldurup elimizle ağız kısımlarını sıkıştırarak kapatıp tencereye üst üste diziyoruz.
Bütün kuruları tıpkı halde doldurduktan sonra üzerine bir tabağı aykırı çevirip kapatıyoruz. 1,5 su bardağı kadar sıcak suyuda üzerlerine döküp, dolmalarımızı kısık ateşte yaklaşık 40,45 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu sırada sosu için tavaya zeytinyağı ile birlikte rendelenmiş sarımsakları alıp kavuruyoruz. Akabinde salçayı ek edip kavurduktan sonra naneyi ekliyoruz.
En son bir çay bardağı sıcak suyu (Dolmayı pişirdiğim sudan ekledim. )ve tuzunu da atıp sosumuzu hazırlıyoruz. Pişen dolmaların üzerine sosu gezdirip tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Karışık Ekşili Kuru Dolma (Adana Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Adana Usulü Acılı Ekşili Dolma Tarifi İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 4 adet patates 5 adet domates 1 kg dolmalık biber İç harcı için; Yarım kilogram pirinç 2 tane büyük domates rendesi 2 adet soğan Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Ekşili Kuru Dolma (Karışık) Tarifi İçin Malzemeler Kuru biber patlıcan kabak vs. Pirinç (Her adet kuruya 1 yemek kaşığı) 2 adet soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı biber salçası 1yemek kaşığı domates salçası 1 domates rendesi 1 limon suyu Nar ekşisi Yarım demet maydanoz Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Ekşili Etli Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller 20-25 adet patlıcan biber kuru dolmalık 250 gram çok küçük doğranmış et 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 2 adet domates 1 tatlı kaşığı nane Yarım demet maydanoz Karabiber, pulbiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Sosu için 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 30-35 adet kuru biber dolmalık biber İç için 2 orta boy küçük doğranmış soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 tatlı kaşığı kuru nane 1 su bardağı su (baldo pirinç için) (klasik iç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Materyaller Yarım kg dolma biber ( 21 adet küçük dolma biber) 1 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1 adet domates rendesi 1 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 avuç taze nane 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Kuru nane 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt