Son konular

Karışık Kuru Dolma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
10-15 adet patlıcan kurusu
10-15 adet biber kurusu
İç harcı:
2 adet kuru soğan (İriliğine nazaran değişebilir)
3-4 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam maydanoz
1,5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı dolusu sumak
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ

Karışık Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencerenin yarısından fazla su doldurup, kaynatıyoruz.
Kaynayan suya evvel patlıcanları atıp 6-7 dakika yumuşatıyoruz. Elimizle denetim edip, yumuşayınca patlıcanları alıp birebir biçimde tıpkı biçimde biberleri haşlıyoruz.
Biberle patlıcanların yumuşama mühleti farklılık gösterebilir, elimizle denetim ediyoruz.
Bir tepsiye küçük küçük doğradığımız soğanları, sarımsakları, rendelediğimiz domatesleri (ben domates sosu kullanmayı tercih ettim) ve ince ince kıydığımız maydanozları koyuyoruz.
Yıkadığımız pirinçleri, bulguru, baharatları ve salçaları koyup güzelce yoğuruyoruz.
Haşlanan biber ve patlıcanların içini dolduralım, lakin basık bir halde olacağından içini çok doldurmuyoruz. Ağız kısımlarını elimizle sıkıp kapatıyoruz. Tencereye yatık bir halde diziyoruz.
Bir tavaya sıvıyağı alıp, hafif kızdırıp içine pulbiber ve nane koyup dolmaların üzerine gezdiriyoruz.
Son olarak dolmaların olduğu tencereye, dolmaların üzerini geçecek kadar kaynamış su koyuyoruz.Pirinçlerin pişme durumuna nazaran 50-60 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Karışık Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 35-40 adet kuru patlıcan ve biber İç malzemesi 1,5 su bardağı pirinç 2 adet büyük boy küçük doğranmış soğan 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı zeytinyağ Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
  • Soru
Karışık Ekşili Kuru Dolma (Adana Usulü) Tanımı İçin Gereçler 8 adet kuru patlıcan 8 adet kuru biber 8 adet kuru kabak 1 su bardağı pirinç 1 adet büyük uzunluk soğan Diş rendelenmiş sarımsak 2 yemek kaşığı nar ekşisi 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 10 adet kuru patlıcan 10 adet kuru biber 5 -6 adet kuruttuğunuz rastgele öbür bir zerzevat (dolmalık olacak) 2 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet büyük uzunluk kuru soğan 1,5 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı 1 yemek kaşığı dolusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kuru Dolma Ve Sarma Tanımı İçin Materyaller 2 kase pirinç 2 kuru soğan 3,4 dış sarımsak 300 gram kıyma 1 yemek kaşığı maydanoz kurusu 1 tatlı kaşığı reyhan 1.tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler Biraz kuru biber, biraz kuru patlıcan ve biraz kuru kabak 1 buçuk su bardağı pirinç Yarım su bardağı pilavlık bulgur 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 250 gram yağlı kıyma Yarım su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt