Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
16 adet kuru biber
Yaklaşık 18 adet de kuru patlıcan
Birazda asma yaprağı kullandım
İçi için;
250 gram yağlı kıyma
2 su bardağı osmancık pirinç
Yarım demet maydanoz
3 dal taze soğan
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet çok küçük doğranmış sivri biber
1 adet büyük boy domates(kabuğu soyulmuş)
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Pulbiber, karabiber, kimyon, nane, kekik, toz kırmızı biber, sumak, tuz(benim salçam tuzlu olduğu için tuz katmadım)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Dolmaların üzerini geçecek kadar sumaklı su
4 yemek kaşığı dolusu top sumak(yaklaşık 4 su bardağı normal suda yaklaşık 4-5 saat bekletin, dolmayı pişirmek için süzüp kullanın)
1 çay kaşığı
Tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kaynar suda kuruları hafif yumuşayana kadar kaynatalım, yumuşaması yeterli, çok fazla haşlamayın.
Bütün iç malzemeleri doğrayalım, pirinçi yıkayıp süzelim, baharatları salçayı bütün malzemeleri iyice karıştıralım.
Kuruları dolduralım, tencerenin altına birkaç yaprak yerleştirelim.
Dolmalarımızı dizip üzerine yağını gezdirelim.
Düz bir tabağı ters çevirip üzerine koyalım, sumaklı suyu süzüp suyunu dolmaların üzerine gezdirelim.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte arada tencereyi sallayarak pişirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Karışık Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
16 adet kuru biber
Yaklaşık 18 adet de kuru patlıcan
Birazda asma yaprağı kullandım
İçi için;
250 gram yağlı kıyma
2 su bardağı osmancık pirinç
Yarım demet maydanoz
3 dal taze soğan
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet çok küçük doğranmış sivri biber
1 adet büyük boy domates(kabuğu soyulmuş)
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Pulbiber, karabiber, kimyon, nane, kekik, toz kırmızı biber, sumak, tuz(benim salçam tuzlu olduğu için tuz katmadım)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Dolmaların üzerini geçecek kadar sumaklı su
4 yemek kaşığı dolusu top sumak(yaklaşık 4 su bardağı normal suda yaklaşık 4-5 saat bekletin, dolmayı pişirmek için süzüp kullanın)
1 çay kaşığı
Tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kaynar suda kuruları hafif yumuşayana kadar kaynatalım, yumuşaması yeterli, çok fazla haşlamayın.
Bütün iç malzemeleri doğrayalım, pirinçi yıkayıp süzelim, baharatları salçayı bütün malzemeleri iyice karıştıralım.
Kuruları dolduralım, tencerenin altına birkaç yaprak yerleştirelim.
Dolmalarımızı dizip üzerine yağını gezdirelim.
Düz bir tabağı ters çevirip üzerine koyalım, sumaklı suyu süzüp suyunu dolmaların üzerine gezdirelim.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte arada tencereyi sallayarak pişirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Karışık Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı